A körülöttünk élők védelmét is szolgálja az oltás

Számos európai országhoz hasonlóan hazánkat is elérte a járvány harmadik hulláma. A brit vírusmutáns egész Európában gyorsan terjed, több embert fertőz, és növeli a betegek számát.

Horváth Virág

András Ferenc még nem esett át a fertőzésen, így a védettséget a vakcina által tudja megszerezni Fotó: archív

András Ferenc, a Pannon Egyetem oktatója is úgy tervezi, hogy beoltatja magát, amint lehetősége lesz rá. Szerinte a legfontosabb érv amellett, hogy beoltassa magát, a környezetében élők és saját egészségének megőrzése.

– Az első és legfontosabb, az az egészségügyi kockázat csökkentése, tehát hogy mások egészségét ne veszélyeztessem, a saját egészségemet pedig megőrizhessem. A második érv a védőoltás beadatása mellett, hogy az átoltottság tömegessé válása teszi lehetővé, hogy a gazdaság újrainduljon, akár országos, akár globális szinten. Ez a gazdasági nyitás értelemszerűen az utazások lehetőségét is megteremti ismét. A harmadik érv, hogy bizonyos rendezvények és közösségi események akkor válnak lehetővé, ha az ember igazolni tudja a védettségét – tette hozzá András Ferenc.

András Ferenc még nem esett át a fertőzésen, így a védettséget a vakcina által tudja megszerezni
Fotó: archív

Az oktató hozzátette, a védettséget igazoló dokumentumok hogyanja és mikéntje még nem kiforrott, de erre előre fel kell készülni. András Ferenc még nem esett át a koronavírus-fertőzésen, így a védettséget a vakcina által tudja megszerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában