Ajándék a családoknak

2021.02.23. 11:00

Babadobozt kaptak a devecseri újszülöttek

A devecseri önkormányzat 2019 óta babadobozzal ajándékozza meg az újszülöttek családját a kicsi érkezése alkalmából. A múlt héten a tavaly decemberben és idén januárban érkezett tizenegy újszülött szülei vehették át a praktikus ajándékokkal teli dobozokat.

Tóth B. Zsuzsa

Pápai Laurent Árpád babadobozát veszi át a polgármestertől a kisbaba édesanyja, Pápainé Orsós Mária a nagy testvérrel, Ramirezzel Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Ferenczi Gábor polgármester úgy véli, egy település jövője a világra jövő gyermekek sokaságában rejlik, hiszen ők alakítják majd a közösség jövőjét.

– Minden devecseri baba születése közösségünk egészének öröme. A gyermekvállalás felelősség, amely a szülők részéről lemondással, rengeteg áldozatvállalással jár. A város önkormányzata szeretne hozzájárulni a családok vállalásához, kifejezésre juttatva megbecsülésünket az újszülötteknek és szüleiknek, osztozunk örömükben. A program keretében korábban havonta köszöntöttük a családokat otthonukban, a járvány miatt azonban a családlátogatás szünetel, kéthavonta adjuk át a dobozokat a védőnőkkel a polgármesteri hivatalban. A névre szóló dobozba a baba­ápoláshoz szükséges hasznos kellékek kerülnek, többek között takaró, pelenka, lázmérő, babaolaj, vízhőmérő, tejszaporító tea, babatea, babaruhák, törlőkendő, műanyag tányér és evőeszköz – mondta a polgármester, aki üdvözlő sorokkal látja el a dobozokat, amelyeket Séfer Hajnalka kora gyermekkori intervenciós konzulens, konduktor tanító utalványa szintén gazdagít.

Pápai Laurent Árpád babadobozát veszi át a polgármestertől a kisbaba édesanyja, Pápainé Orsós Mária a nagy testvérrel, Ramirezzel
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A polgármestertől megtudtuk továbbá, hogy több évtizednyi szünet után a közelmúltban született először a városban kisbaba. Nemes Dénest az édesanyja, Fódi Kitti otthonukban hozta világra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában