segítenek

2021.02.26. 14:00

Ismét jótékonykodott az alsóörsi lakosság

Bóka Bendegúz válogatott kézilabdázó az egyiptomi sikeres világbajnokság után felajánlotta a mezét, melyet az összes játékos aláírt. Az önkormányzat közösségi csoportjában lehetett licitálni az ereklyére.

Szendi Péter

Heiter Róbert és Hebling Zsolt polgármester Bóka Bendegúz válogatott mezével Fotó: Szendi Péter/Napló

Hebling Zsolt polgármester örömét fejezte ki, hogy összesen 205 ezer forint jött össze a jótékony célú árverésen. Heiter Róbert 100 ezer forintot ajánlott fel a dedikált mezre, de voltak olyanok, akik licitálás nélkül is jótékonykodtak. A falu elöljárója szerint ismét bebizonyosodott, hogy az alsóörsi emberekre mindig lehet számítani, ha az nemes célt szolgál. A befolyt összegből az időseket szeretnék támogatni. Március végén lesz kétéves az Alsóörsért közösen csoport a közösségi oldalon, már több mint hétezer tagja van, ekkor szeretnének egy újabb jótékony célú árverést kezdeményezni.

Heiter Róbert és Hebling Zsolt polgármester Bóka Bendegúz válogatott mezével
Fotó: Szendi Péter/Napló

Heiter Róbert mindig is szeretett jótékonykodni, számára nem volt kérdés, hogy a válogatott mezre licitáljon. Ugyanakkor nem tartja meg magának a dresszt, mert azt felajánlotta az Endrődi Sándor Református Általános Iskolának, ahol annak idején Bóka Bendegúz tanult, és kézilabdázó-pályafutása onnan indult el. Heiter Róbert a mezt átadta Mészáros Károly igazgatónak, aki megígérte, hogy azt központi helyre teszik ki, hogy az iskola diákjai mindennap lássák, s ha valaki tehetséges, és az nagy akaraterővel párosul, akkor komoly sikereket érhet el a kézilabdában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában