kitartást, koncentráció

2021.03.26. 07:00

Fogtechnikus járvány idején: házhoz megy a hibás fogsorért

Háznál veszi át a meghibásodott fogsort Vér Szabolcs ajkai fogtechnikus, majd rövid idő múlva vissza is viszi a megjavítva, ami a tapasztalatai szerint, különös tekintettel a mostani helyzetre, nagyon szívesen fogadnak az emberek.

Kovács Erika

Vér Szabolcs számára az a legnagyobb elismerés, amikor átadja a megjavított fogsort, és a páciens elégedetten nyugtázza az eredményt

Forrás: Családi

-Különösen az idősebb pácienseknél figyeltem meg, hogy nagy szükség mutatkozik egy ilyen szolgáltatásra, érvelt munkája mellett Vér Szabolcs. Kiemelte, főként a mai helyzetet tekintve szeretne kényelmet és biztonságot nyújtani számukra, elsősorban Ajkán és a környező falvakban. Szabolcs olyan protéziseket javít, amelyekhez nincs szükség orvosi beavatkozásra, valamint lenyomat vételre sem.

A kidolgozást, illetve a javítást a laborjában végzi el, természetesen kiemelten figyelve a higiéniai szabályokra, előírásokra. A fiatalember felidézte, már gyermekkorában is jó kézügyességgel rendelkezett, és nagyon kedvelte az olyan kihívásokat, amelyekhez erre, illetve türelemre volt szükség. Érettségi után szerezte meg a fogtechnikus végzettséget Szombathelyen, ahol kitűnő tanítóktól, illetve mesterektől tanulta meg a szakma fortélyait. Miután végzett, édesapjánál dolgozott, ahol már a gyakorlatban sok mindent elsajátított, és új ismeretekre is szert tett a fogtechnikában.

- A legnagyobb elismerés eddigi életemben az volt, amikor nagypapámnak készíthettem el a teljes fogsorát. Amikor tükörbe nézett, láttam a szemében, mennyire tetszik neki és élete végégig boldogan használta, idézte fel az azóta sajnos már elhunyt nagyapja emlékét a fiatalember. Aztán az élet úgy hozta, Szabolcs egyszemélyes vállalkozásba kezdett a fogsorjavítás területén, és az egyszemélyes működés egyben külön kihívást is jelent számára. A javításokból adódó feladatokat ugyanis egyedül és rövid határidő mellett kell megoldani. Megjegyezte, a mostani helyzetében az a legnagyobb elismerés számára, amikor átadja a megjavított fogsort, és a páciens elégedetten nyugtázza az eredményt. Az emberek annak is nagyon örülnek, hogy adott esetben hamar megoldást nyújt számukra.

Vér Szabolcs számára az a legnagyobb elismerés, amikor átadja a megjavított fogsort, és a páciens elégedetten nyugtázza az eredményt Fotó: Családi

Azt, hogy mekkora probléma lehet az ember életében egy meghibásodott fogsor, különösen az étkezésnél, csak az tudja, aki már átélt ilyen helyzetet. Szabolcs úgy mondta, munkájában nagy odafigyelésre, illetve aprólékos, hajszálpontos munkára van szükség, ami természetesen fizikai és mentális kiegyensúlyozottságot igényel. Ezt a fiatalember a természetből, illetve a sportból meríti, párjával együtt imádják a természetet, sokat sétálnak, kirándulnak, és mindig magukkal viszik imádott kiskutyájukat. Mindemellett szívesen pattan hegyi kerékpárja nyergébe a barátaival együtt. Úgy mondta, ez a sport azon túl, hogy fittséget ad és segít az egészség megőrzésében, nagy kitartást, komoly koncentrációt igényel, amire alapvetően szüksége van napi munkájában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában