végéhez közeledik a fejlesztés

2021.03.04. 07:00

Két napra lezárják majd a Pápai utat

Utolsó szakaszához ért a Pápai út felújítása, a beruházás néhány héten belül elkészül.

Marton Attila

20210303 Veszprém. Épül a pápai úti körforgalom Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

Ahogyan arról lapunkban többször beszámoltunk, a forgalmas út a Völgyhíd tértől a Házgyári úti (Csatár-hegyi) körforgalomig újul meg. A Pápai út–kelet-nyugati tengely kereszteződésnél körforgalom is épül (amely összeköttetést biztosít a Pápai út és a Kistó utca között), ezen a szakaszon múlt hét óta jelzőlámpás forgalomirányítás mellett haladhat a forgalom. Az új körforgalom ráépül a Pápai útra, ezért ahhoz, hogy a hiányzó körcikket befejezhessük, áttereltük a forgalmat a körforgalom megépült részébe, mondta el kérdésünkre Liszi Zoltán, a kivitelező Strabag építésvezetője.

Kiemelte, jövő hét végén reggeltől délutánig teljes útzár lesz a Pápai út Táncsics utca és Csatár-hegyi körforgalom közötti, mintegy 1,9 kilométeres szakaszán.

– Március 13-án, szombaton reggel hét órától várhatóan 17 óráig teljes útzár lesz, hogy a körforgalom megkapja a végleges kopóréteget, majd másnap ugyanilyen útzár mellett készül el a Henger utcai csomópont kopórétege. Várhatóan március 16-án, kedden a köztes 3-400 méteres szakaszon egy sávon haladhat majd a forgalom, így a jelenlegi tervek szerint március 16-ára készülhet el a Pápai út teljes aszfaltozása – magyarázta a szakember. Liszi Zoltán hozzátette, a következő hetekben elvégzik a még szükséges kertészeti munkákat, végül az útburkolati jelek felfestésével és a KRESZ-táblák kihelyezésével zárul a beruházás.

A munkálatok tavaly nyáron indultak el, a mintegy két kilométer hosszú útszakaszt több ütemben újították fel. Az elsők között készült el a Völgyhíd tértől a Táncsics utcáig tartó 300 méter, valamint a Pápai út Henger utca és Csatár-hegyi körforgalom között húzódó mintegy 400 méteres szakasza. A Táncsics Mihály utca és Henger utca közötti csaknem 1,5 kilométeres szakaszon a burkolat megújítása mellett buszöblök és járda épült, koppenhágai típusú kerékpár­út készült az út két oldalán. A projektet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyert közel 1,2 milliárd forintból finanszírozza az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában