Az utolsó simítások vannak hátra

2021.03.29. 11:30

Már használják az autósok a Pápai úti körforgalmat

Az utolsó simításokat végzik a Pápai úton, a forgalom azonban már zavartalanul haladhat.

Marton Attila

20210326 Veszprém Pápai út illusztráció Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A napokban a kivitelező még kisebb munkákat folytat, majd március 30-án, kedden megkezdődik az útszakasz műszaki átadás-átvétele, amely néhány hétig tart.

Liszi Zoltán, a kivitelező Strabag építésvezetője a Napló kérdésére elmondta, a Pápai úton zavartalanul haladhatnak a közlekedők, és elkészült a körforgalom is.

Liszi Zoltán lapunknak nyilatkozva hozzátette, szombaton befejezték a járdaépítést a körforgalomnál, hétfőn pedig útburkolati jeleket festenek fel, valamint folyamatosak a növénytelepítések is. A kedden kezdődő műszaki átadás-átvétel ideje alatt a műszaki ellenőr és az önkormányzat megteszi az észrevételeit az elkészült beruházással kapcsolatban, és amennyiben szükséges, a felmerült igényeknek megfelelően elvégzik a különféle korrekciókat. A kivitelező cég építésvezetője egyúttal megjegyezte, a következő hetek folyamán még sebességkorlátozás lesz érvényben a Pápai úton a Volán-teleptől a Henger utcáig.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Mint ismert, a tavaly nyáron kezdődött nagyszabású beruházásban megújult a Pápai út teljes hossza több mint két kilométeren a Lázár utcától a Házgyári úti körforgalomig. A legnagyobb beavatkozás a Táncsics Mihály utca és a Henger utca közötti csaknem 1,5 kilométeres szakaszon volt: itt a burkolat megújítása mellett autóbuszöblök és járda épült, valamint úgynevezett koppenhágai típusú, megemelt kerékpárút készült az út két oldalán.

A projektet az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) nyert közel 1,2 milliárd forintból finanszírozta az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában