Úton Veszprémben 2. rész

2021.03.26. 20:00

Mennyi idő átjutni pandémiás délutáni csúcsidőben Veszprémen? (videó)

Délután négy órakor, esetleg egy pár perccel később mindenki autóba ül hétköznap, és hazasiet. „Biztosan beáll a belvárosi forgalom!” – gondolhatnánk, de tényleg így van?

Horváth Virág

A múlt héten a veol.hu kollégái a reggeli csúcsidőben vágtak neki Veszprémnek, hogy lemérjék, hány perc alatt érnek el a város egyik pontjából a másikig. Az „Úton Veszprémben” című sorozatunk első részében a 8-as főútról, Litér irányából közelítették meg a megyeszékhelyet, a Budapest úton haladva, ráfordulva az Egyetem utcára, egészen a Vámosi fordulóig haladtak hétköznap reggel 7 órai indulással.

Kollégáink a reggeli csúcsban mindösszesen 11 perc alatt érkeztek meg az úticéljukhoz.

Szinte tökéletesen ugyanezen az útvonalon haladtunk végig ismét, annyi különbséggel, hogy a délutáni csúcsidőt, egy hétköznapon a délután 16 órát tűztük ki indulásunk időpontjának.

Azt vártuk, hogy a munkából hazafelé igyekvők miatt a haladás nehézkesebb lesz a belvárosban, ám még javítottunk is az időn a reggeli úthoz képest, mindössze 10 perc 40 másodperc alatt, ahogyan be, úgy ki is értünk a városból.

A „mumus” körforgalomnál található gyorsétterem ugyan már zárva tart felújítás miatt, és a pandémia miatt sokan otthonról dolgoznak, mégis kérdés, hová tűntek az autók? A tapasztalt sofőrök azt ajánlották, hogy a belváros helyett vessünk egy pillantást a nagyáruházak környékére, és induljunk el a külső körgyűrűn. A tanácsot megfogadva sorozatunk harmadik állomásaként a jövőhéten újabb autós túráról fogunk beszámolni.

Sorozatunk első részét itt tekintheti meg:

https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mennyi-ido-atjutni-pandemias-reggeli-csucsidoben-veszpremben-video-4503841/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában