modern, városi környezet

2021.03.08. 11:00

Útszakaszok újulnak meg Sümegen

Miközben a Zöld város 2. projekt folytatódik és nagy léptékű fejlesztés folyik, hamarosan befejeződik a Kompanik Zsófia utcában, s pár napja elkezdődött a Ramassetter utca útburkolatának és járdáinak felújítása.

Tóth B. Zsuzsa

A Kompanik utca felújítását Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő is megtekintette a munkálatok ideje alatt a város vezetőivel

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A kórház utcájának és környékének fejlesztése elsősorban a város lakossága és a kistérségben élők számára fontos és biztosít modern, városi környezetet. A már elkezdett új beruházás a belvárosban a Ramassetter utca felújításával pedig az idegenforgalmat is kiszolgálja.

A kivitelezés február végén indult, miután felmarják a régi, meglehetősen rossz állapotú, kátyús aszfaltot, az utca új burkolatot kap. A beruházást a Belügyminisztériumtól nyert 15 millió forintos támogatás és a helyi önkormányzat több mint nyolcmillió forintos önrésze biztosítja. Az összegből az utca teljes szélességében megújul, új burkolatot kap az úttest a járdákkal együtt. Végh László polgármester szerint ráfér az utcára a felújítás, az ott élők és az arra közlekedők is tapasztalták ezt. – Mostanra turisztikai célpont lett az utcában kialakított környezet a felújított Ramassetter-házzal, amelyben a Tourinform-­iroda is működik. Amikor elkezdődik a turisztikai szezon, a város látogatói már a megújult úton közlekedhetnek, hiszen április közepére elkészül az utca – mondta kérdésünkre a polgármester.

A Kompanik utca felújítását Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő is megtekintette a munkálatok ideje alatt a város vezetőivel Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Hozzátette, hogy a városi utak és járdák kiépítése, felújítása folyamatos feladatot ad a város vezetésének, amely régóta szívügyének tekinti többek között a 84-es főút feletti utcák kiépítését, a csapadékvíz elvezetésének megoldását. A 84-es főúton kialakítandó körforgalom elkészültéhez áprilisban írják ki a közbeszerzést, októbertől pedig kezdődik a kivitelezés.

A város 2021-es költségvetésében pedig szerepel már egyebek mellett a Vadrózsa utca, Karolina utca tervezésének költsége is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában