magyar falu program

2021.04.30. 06:50

Ipara is van már a településnek – Kamondon jól érzékelhető a fejlődés

A járvány miatt elmaradt a településre az elmúlt egy év időszakában betelepült első üzemek avatása, most bejárással pótolták azt. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőt Asbóth Szabolcs polgármester és a település vezetői kalauzolták.

Tóth B. Zsuzsa

Kovács Zoltán országgyűlési képviselőnek Kovács Miklós szakmai vezető, jobbról Asbóth Szabolcs polgármester látható

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Ventana Szociális szövetkezet az önkormányzattól kapott területre épített egy könnyű szerkezetes épületet. Abban indította el az üzemet, amely műanyag nyílászárók összeszerelésével foglalkozik. A cég tavaly júniusban nyitott Kamondon, tizenegy, nagyrészben helyi dolgozónak ad munkát.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A bejárás során a vendégek látogatást tettek a másik Kamondra települt cégnél is. Az Alba-Cell bútorgyártó és forgalmazó szociális szövetkezet az előbbihez hasonló képpen ugyancsak 11 főnek biztosít munkát a régi uradalom egyik felújított épületében. A bútorgyártással és lapszabászattal foglalkozó üzem ez év márciusa elsején nyitott. Amint az Kovács Zoltán cégvezető elhangzott, a vállalkozás a környékbeli asztalosokat szeretné megcélozni, összefogva a településen működő másik céggel és kiegészítve annak tevékenységét.

A bejárás a temetőben ért véget, ahol a közelmúltban a Magyar Falu Program keretében készült el az új kerítés.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselőnek Kovács Zoltán cégvezető mutatja az üzemet, jobbról Asbóth Szabolcs polgármester látható Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Kovács Zoltán a bejárást követően gratulált az üzemek és a település vezetőinek az előre lépéshez, mint mondta, Kamondon jól érzékelhető a fejlődés.

Asbóth Szabolcs elmondta lapunknak, hogy ipar eddig nem volt a településen, örömmel fogadták a két üzem létesítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában