házhoz jönnek

2021.04.13. 07:00

Új rendszer szerint gyűjtik a zöldhulladékot Veszprémben

Hétfőn megkezdődött az új típusú zöldhulladékgyűjtés a megyeszékhelyen.

Marton Attila

20210412 Veszprém Kerti zöldhulladék elszállítása VKSZ Zrt. Horváth Béla és Nyári Gyula (kopasz) rakodók Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ahogy arról lapunkban többször beszámoltunk, a szolgáltatást végző Veszprémi Hul­ladékgazdálkodási Közszolgáltató (VHK) Nonprofit Kft. idén új rendszert vezetett be a zöldhulladék elszállítására. Az eddig kialakult gyakorlat, az évi kétszeri, közterületről történő begyűjtés helyett a szolgáltató – áprilistól novemberig – havonta viszi el a kihelyezett zöldhulladékot az erre a célra rendszeresített, barna színű hulladékgyűjtő edényekből.

A várost tíz területre osztották fel, eszerint a Dózsavárosban – utcától függően – minden hónap második hétfőjén vagy második keddjén, a Jeruzsálemhegyen minden hónap második szerdáján, az Egyetemvárosban minden hónap második csütörtökjén, míg az Egry városrészben minden hónap második péntekjén szállítják el a zöldhulladékot. A Cholnoky városrészbe minden hónap harmadik keddjén, míg az Újtelepre – utcától függően – minden hónap harmadik csütörtökjén vagy péntekjén érkezik a gyűjtőjárat. Kádártáról minden hónap negyedik hétfőjén, Gyulafirátótról pedig minden hónap negyedik péntekjén szállítják el a zöldhulladékot.

Az első járat a Dózsavárosban gyűjtötte össze a zöldhulladékot hétfőn
Fotó: Penovác Károly/Napló

A gyűjtőjárat menetrendjét a szolgáltató honlapján utcára lebontva közzétették. A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges edények értékesítése a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Kft. Haszkovó úti ügyfélszolgálatán továbbra is folyamatos, amelynek – járványügyi megfontolásból – egyetlen feltétele az előzetes időpont-egyeztetés, közölték.

Aki nem él az új szolgáltatással, vagy többlet-zöldhulladéka keletkezik, leadhatja azt a Kistó utcai hulladékgyűjtő udvarban vagy a VKSZ Kft. cseri murvabánya melletti hulladékgyűjtő telephelyén. Emellett bárki dönthet úgy is, hogy komposztálja a kertjében, udvarában keletkező zöldhulladékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában