Úton Veszprémben 3. rész

2021.04.04. 20:00

Húsvéti kiadás – Mennyi idő átjutni pandémiás délutáni csúcsidőben Veszprémen? (videó)

Legújabb sorozatunkban a belvároson keresztül igyekeztünk átjutni Veszprém egyik végpontjából a másikba – legnagyobb meglepődésünkre, elég nagy sikerrel vettük az akadályt. Ahogyan az kiderült, nem minden útszakaszon lehet ilyen könnyedén haladni az utakon.

Horváth Virág

A veol.hu kollégái a reggeli és a délutáni csúcsidőben is nekivágtak Veszprémnek, ám mindkét időpontban nagyon gyorsan, körülbelül 10 perc alatt keresztülszelték a megyeszékhelyet. Húsvét időszakában, a nagypéntek előtti csütörtök délután megnéztük, mennyi idő lenne, ha az utolsó pillanatban szeretnénk bevásárolni.

Csütörtökön tehát 17 órakor indultunk útnak, hogy nagybevásárlást csináljunk, a boltok bezárása előtt mindösszesen 2 órával. Az „Úton Veszprémben” sorozatunkban most azt néztük meg, mi a helyzet a külső körgyűrűn, a bevásárlóközpontok parkolóiban, és a belső körgyűrű útszakaszán.

A Haszkovó utcai zöldségestől indultunk, onnan a Tesco parkolóba vezetett az utunk, ahonnan a Füredi utcai benzinkútig haladtunk.

Amellett, hogy a sofőrök gyakran nem tartják be az íratlan illemszabályokat az utakon (vagyis nyugodt szívvel az egyenesen haladó elé vágnak kanyarodási szándékkal), a bevásárlóközpont parkolójából is alig jutottunk ki, pedig meg sem álltunk vásárolni. Ahogyan a tömeget elnéztük, valószínűleg nem jutottunk volna ki zárásig a boltból. Még így is, hogy a kocsiban álló kamera sokakat előzékenységre sarkalt, 19 percig autóztunk.

Noha az egyik gyorsétterem melletti körforgalom most szabad volt, mivel a gyorsétterem felújítás miatt bezárt, a másik két gyorsétteremnél rémálom a kijutás, főleg úgy, ha sokan azt sem tudják, kinek van elsőbbsége. Ez az autós túra már azt az eredményt mutatta, amit feltételeztünk: sokan vannak az utakon, főleg az ünnep előtti délutánon.

Továbbra is várjuk „Úton Veszprémben” sorozatunkhoz az útvonal ajánlásokat. Legközelebb ismét izgalmas beszámolóval jelentkezünk, ezalkalommal azt teszteljük majd, hogy a tavaszi meleg meghozta-e a turistákat a Balatonhoz, és ha igen, befolyásolja-e ez a veszprémi közlekedést?

Nézze meg sorozatunk további részeit:

https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mennyi-ido-atjutni-pandemias-delutani-csucsidoben-veszpremben-video-4524031/

https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mennyi-ido-atjutni-pandemias-reggeli-csucsidoben-veszpremben-video-4503841/

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában