Csak átmenetileg zárt be a Stadion utcai posta

Idősebb olvasóinknak gondot okoz, ha a lakhelyükhöz közeli postahivatalt bezárják, emiatt egy távolabbiba kell elmenniük ügyeiket intézni. Ám egy-egy fiók működésének időleges felfüggesztését megbetegedések, a koronavírusjárvány indokolja.

Rimányi Zita

Forrás: Google Streetview

„Veszprémben a Stadion utcai posta március óta zárva van. Nekünk, idős lakosoknak gondot okoz távolabbra elmenni. Kinyitják újra? Miért kellett bezárni? Hogy oldjuk meg így a postai ügyintézést? Miért nem lehetnek nyitva a kisebb postahivatalok is?” – kereste meg szerkesztőségünket problémájával olvasónk.

A Magyar Posta Zrt. Társasági Kommunikációs Osztályától azt a választ kaptuk, hogy a veszprémi Stadion utcai posta ideiglenes szüneteltetésének oka alapvetően a koronavírus-járvány, amely a postai munkatársakat is érinti.

A tájékoztatásból kiderült, hogy azokon a településeken, ahol több posta is működik – jellemzően a nagyobb városokban -, a szabadság vagy a megbetegedések miatt távol lévők helyettesítését úgy oldják meg, hogy a kisebb hivatalok működését ideiglenesen felfüggesztik vagy nyitvatartásukat szűkítik. Így az adott városban folyamatosan tudják biztosítani a postai szolgáltatásokat. Ez történt Veszprémben is, ahol mindent megtesz a társaság, hogy a járvány ellenére zavartalan kiszolgálásban legyen része ügyfeleiknek.

A Veszprém 5-ös posta újranyitását június 1-től tervezik, a megszokott nyitvatartási időben és szolgáltatásokkal. Az ügyfelek és munkatársak egészségének megőrzése érdekében a postai dolgozóknak kötelező a maszkviselés, és ezt kérik a lakosoktól is, nemcsak a postákon, hanem a háznál történő kézbesítéseknél is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában