gyereknap

2021.05.21. 06:59

Homokozójátékokat gyűjtenek Veszprémben

Az Élhető, otthonos, zöld Veszprémet közösség és az MSZP–LMP–Párbeszéd képviselőcsoport homokozójáték-gyűjtést kezdeményezett gyermeknapra.

Juhász-Léhi István

Somfai Attila és Hartmann Ferenc az eddig összegyűlt játékokkal a sajtótájékoztatón

Fotó: Penovác Károly/Napló

Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő arról beszélt az ennek kapcsán tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy országszerte egyre több az olyan kezdeményezés, melyben a megunt, de még használható játékokat a szülők kihelyezik a játszóterekre. Ezt a kezdeményezést szeretnék most elindítani a megyeszékhelyen is, kérve a civil szervezeteket is, hogy csatlakozzanak akciójukhoz.

20210520 Veszprém homokozó játékok gyűjtése játszóterekre, Somfai Attila önkormányzati bizottság külső tag, Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő gyereknapi kezdeményezése Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

A részletekről Somfai Attila, az önkormányzati bizottság külső tagja elmondta, a Sólyi utcai játszótérre helyeznek el először homokozójátékokkal megtöltött dobozt, azonban terveik szerint további veszprémi játszóterek is sorra kerülnek, így a Nagy László és Pöltenberg utcai csakúgy, mint a Kalmár téri vagy az A part alatt játszótér. Hangsúlyozta, hogy keresik azokat a civil szervezeteket, amelyek a játékok felügyeletét, esetleg pótlását meg tudnák oldani, illetve a járványhelyzetre való tekintettel a játékok fertőtlenítésére is gondjuk lenne.

Somfai Attila és Hartmann Ferenc az eddig összegyűlt játékokkal a sajtótájékoztatón
Fotó: Penovác Károly/Napló

A megunt, de még használható játékokat, kis műanyag robogókat az MSZP veszprémi irodájába várják. A felajánlásokat reményeik szerint a jövő hét második felében helyezik ki, és bíznak abban, hogy a gyermeknap alkalmából minél több lurkó veszi majd azokat birtokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában