középpontban a kreativitás

2021.05.31. 06:50

Micsoda hétvége volt! A gyermekekről szólt minden Balatonfüreden

Különleges helyszíneken, vidám, változatos programokkal ajándékozta meg a legkisebbeket gyermeknap alkalmából a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. május 29-én és 30-án. Kiss-Salamon Szilvia főszervező azt mondta, boldogan érkeztek egymás után a gyermekek szüleikkel együtt a hosszú bezártság után.

Kovács Erika

20210529 balatonfüred vaszary galéria kertje. Gyereknapi rendezvény Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Végre itt lehetünk együtt, velük, a szabadban! Nagy örömmel készülődtünk a gyermeknapi hétvégére, hogy élményekkel lepjük meg a legkisebbeket – ezt mondta Kiss-Salamon Szilvia szombaton.

Elbűvölte a kert és a sok játék a Botlik családot is Fotó: Kovács Erika/Napló

A főszervező úgy érvelt, őket is nagyon jó érzéssel tölti el, amikor látják, az apróságok milyen boldogan érkeznek a szüleikkel együtt és vesznek részt a programokon. Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen másfél éve bezártságban, többnyire otthon éltek a koronavírus miatt. Az idő is kedvezett, szerencsére kiváló, napsütéses, így csaknem mindent szabadtéren rendezhettek meg. A zárt térben lévő előadást a szabályok szerint védettségi igazolvánnyal lehetett megtekinteni a felnőtteknek.

A szervezők különleges helyszíneken főként olyan programokat szerveztek, amely középpontjában az alkotás, a kreativitás, a természet megismerése és szeretete, illetve a tartalmas élményt állt.

- Az a fontos, hogy a kínálat érdekes legyen, miközben a programok fejlesztik is a gyerekeket – jegyezte meg a főszervező. Így a Vaszary Galéria páratlan szépségű, ápolt kertjében az egyik helyszínen gipszből különféle formákat lehetett készíteni, távolabb pedig apró mászókák, csúszdák, népi játékok várták a gyerekeket, és aki elfáradt, színes babzsákokon pihenhette ki magát.

Elbűvölte a kert és a sok játék a Botlik családot is, a néhány hónapos Balázs egyensúlyozva próbált felállni, Benett, a kistestvére inkább játszott közben. Botlik Bernadett, az édesanya, és Botlik Roland, az édesapa, valamint keresztlányuk, Godó Gréta azt mondta, alig várták már, hogy a mostanihoz hasonló programon vehessenek részt.

Különleges fűszer-, gyógy- és dísznövényekkel várták az Életmód Klub tagjai az aprókat meg szüleiket a Városi Múzeum kertjében, ahol egy méretes dézsában lévő földből és a benne lévő kis lapátokkal elültethették a kiválasztott növényt, amiről a klub tagjai meséltek is nekik.

Varga Hanna, Zsanna és a kis Martin szüleikkel Szeged mellől utaztak a füredi rokonokhoz, hogy el tudjanak jönni a gyermeknapra. Az ültetés és a növények megismerése nagy élményt jelentett nekik.

A szervezők várták még az aprókat a Jókai Múzeum kertjében is, ahol Király Nóra zenész régihangszer-bemutatót tartott nekik, amelyeken játszott is.

Sokan érdeklődtek az interaktív Buborékcsoda mesekoncert iránt is, ahol óriási buborékokat is lehetett fújni, majd a Balaton Szabadidő- és Konferencia-központban az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat Az elvarázsolt könyv című táncjátékkal ajándékozta meg kicsiket, nagyokat.

Varga Hanna, Zsanna és a kis Martin szüleikkel együtt Szeged mellől utaztak a füredi rokonokhoz, hogy el tudjanak jönni a gyermeknapra. Az ültetés és a növények megismerése nagy élményt jelentett nekik Fotó: Kovács Erika/Napló

Vasárnap folytatódott a meglepések sora, egyebek mellett ovimuzsikával, ügyességi játékokkal, amelyeken a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia játékosaival lehetett részt venni. Sok érdeklődőt vonzott a Bahorka Társulat Pletykázó asszonyok című zenés-mesés előadása és Gryllus Vilmos koncertje. A szervezők lufibohóc-készítést, kézműves foglalkozásokat, ügyességi, memória- és társasjátékokat is szerveztek. Nagy érdeklődés kísérte a rendőrségi bemutatót és foglalkozást. A gyermekek a kiállítóhelyeket ingyen tekinthették meg az elmúlt hétvégén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában