Műfüves grundfoci pályával gazdagodott Vámos

Új műfüves focipályát adtak át május 13-án a településen. Az új létesítmény a Magyar Labdarúgó Szövetség égisze alatt valósulhatott meg. A 17 millió forintos pályázathoz az önkormányzat 1,7 millió forint önrészt biztosított. Ezzel a grundpályával új alapokra helyezik a labdarúgást Vámoson, ahol a Bajnok DSE -nek 56 igazolt, 7 és 13 év közötti, utánpótlás korú játékosa van.

Molnár Sándor

Finta Péter, Ovádi Péter, Sövényházi Balázs, Zentai Tibor a BDSE elnöke és Perger Péter szakosztályvezető vágták át a szalagot az utánpótláskorú focisták jelenlétében

Ovádi Péter az avatón elmondta, hogy a kiváló sportélettel és infrastruktúrával rendelkező megyeszékhely mellet fontos, hogy a kistelepüléseken is jól működjön a sportélet. Nemesvámos élen jár a gazdaságban, a környezettudatosságban és elmondhatjuk azt is, hogy a sportban is, hiszen van egy olyan kiváló sportegyesülete, mint a BDSE, ahol sok fiatal sportolhat nap, mint nap.

– Annak még jobban örülök, hogy az infrastrukturális feltételek is adottak a településen, hiszen nem rég adtuk át polgármester úrral a sportcsarnokot, amelyre bármelyik település nagyon büszke lehetne. Ma egy újabb létesítménnyel gazdagodott a község, a mindenki által szeretett futball kapott egy újabb területet, aminek a gyermekek és a sportolók lesznek a kedvezményezettjei – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Finta Péter az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának igazgatója elmondta, hogy ez a grundfocipálya egy óvodai program keretében valósult meg az MLSZ égisze alatt, az önkormányzat támogatásával. A Bajnok DSE kis labdarúgói használhatják a pályát, illetve az óvodások délelőtti programjába is beilleszthetik általa a mozgást.

A célunk az, hogy minél többen ismerjék meg a labdarúgást és minél több embert neveljünk a tudatos életre és ezáltal a labdarúgás, illetve a mozgás szeretetére. Ez a pálya jó lehetőséget nyújt erre, és szeretnénk, ha minél többen használnák, és sok gyereknek okozna ez örömöt – hangsúlyozta az igazgató.

Sövényházi Balázs elmondta, hogy az örömmel értesültek erről a lehetőségről, amelynek segítségével új alapokra helyezték a focit a Bajnok Diák Sportegyesületen belül. A pályát a Perger Péter vezette labdarúgó szakosztály utánpótlás korosztályú labdarúgói mellett az óvodások – és kulcsos rendszerben – a helyi fiatalok is használhatják majd. A polgármester beszámolt arról is, hogy szerepel a terveik között egy sportkomplexum építése is a vállalkozások TAO-s felajánlásainak felhasználásával. A több mint hét hektáros terület már az önkormányzat tulajdonában van, ahol helyet kapna egy nagy méretű focipálya, öltözők és baseball pálya, míg az atlétika fejlesztése érdekében egy futókör, valamint egy dobó pálya is.

Zentai Tibor a BDSE elnöke kiemelte, hogy egy falunak kell, hogy legyen egy labdarúgó csapata is. Reményét fejezte, hogy rövid időn – egy-két éven- belül a tervezett nagyobb sportberuházást is átadhatják majd Nemesvámoson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában