Országos harmadik lett az ajkai diák

Harmadik helyet szerzett a Bod Péter országos könyvtárhasználati verseny online megrendezett országos döntőjében Ráplothy Boglárka, az Ajkai Bródy Imre Gimnázium 8. g osztályos diákja.

Tisler Anna

Forrás: pixabay.com

A másik korcsoportban a 10.g osztályos Horváth Panna Pillerin a 12. helyen végzett, tudtuk meg Jákliné Tilhof Ágnes könyvtáros tanártól. A verseny témája a „Csodálatos Dánia”. A kisebbeknek többek között egy filmrészletet kellett megnézni a hygge-ről, amelynek jelentése: boldogság, melegség, barátságosság, otthonosság, jóllét, amely a dánokra használt életérzés. Az idősebb korcsoport versenyzőinek az után kellett kutatni, hogy milyen lehetőségek vannak Dániában tanulni az érettségi után.

Az online versenyen a diákokat egyesével hívták és képernyőjüket megosztották, így a zsűri tagjai is látták, a versenyző hogyan dolgozik. Minden folyamatot indokolni kellett, a zsűrit meggyőzni, hogy a diák tudatos információ használó, ismeri a könyvtári katalógusok használatát, és könnyedén készít hivatkozásokat a felhasznált forrásokról.

Boglárka a remek teljesítményéért 20 ezer forintos könyvutalványt kapott ajándékba, Panna pedig listáról választhat majd magának könyveket. Jákliné Tilhof Ágnes 24 éve készíti fel a versenyre a diákokat, a két diákkal együtt már 19 tanulóval sikerült bekerülnie az országos döntőbe. Volt már több kiemelkedő eredményük, értek már el diákjai az évek során második és több harmadik helyezést is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában