sikeres projektek

2021.05.05. 06:50

Pályázati forrásokból fejlesztenek Hidegkúton

Több sikeres projektet tudhat maga mögött a helyi önkormányzat, amely további támogatásokra is pályázik.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A járványban végzett munka mellett igyekeznek tovább fejleszteni a települést. Figyelik a pályázati lehetőségeket, tartják a kapcsolatot Kontrát Károly országgyűlési képviselővel, valamint a hatóságokkal, mondta el Kriszt András polgármester.

Felidézte, tavaly forrást nyertek el az alsó temető ravatalozójának felújítására, a beruházás előkészítése folyamatban van. A Magyar falu programban nyert összegből a jövő évben indulhat a kivitelezés. A takarékos gazdálkodásnak köszönhetően, a covid okozta adókiesések ellenére jut pénz a Patak utcát a faluközponttal összekötő burkolatlan sétaút térkővel való burkolására. A kivitelezés a napokban megkezdődött, és rövidesen lezárul. A polgármester elmondta azt is, a tavaly júniusi vihar okozta vízkár helyreállítására és az árokrendszer korszerűsítésére vis maior támogatást kapnak. Szintén régóta várt fejlesztés valósulhat meg azzal, hogy a közútkezelő az idei évre tervezi a hidegkúti bekötőút felújítását. A rossz állapotú szakasz a 77-es úttól a falu határáig újul meg, emelte ki Kriszt András, aki a polgármesteri teendői mellett az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán dolgozik orvosként.

Kriszt András mutatja a folyamatban lévő beruházást, térkövezett úttal kötik össze a Patak utcát a faluközponttal Fotó: Balogh Ákos/Napló

A már elnyert források mellett azért is tesznek, hogy további pályázatokon juthassanak támogatáshoz. A Magyar falu programban pályáznak a játszótér bővítésére, az Ifjúság utca felújítására, valamint a falu gépparkjának – traktor, fűnyírók – és falubuszának cseréjére. Emellett folyamatban van annak az előkészítése a Bakonykarszttal, hogy a 2021-2027 európai uniós pályázati lehetőségeket kihasználva megújuljon a falu elavult vízcsőrendszere, továbbá tervezik a csapadékvíz visszatartásának lehetőségeit, tekintettel a klímaváltozásra. Tárgyalások folynak Hidegkút optikai kábellal való bekötésére, így európai szintre emelkedne az internetszolgáltatás.

Kriszt András elmondta, 2014 ősze óta vezeti a települést, azóta a falu elnyert támogatásaiból közel 100 millió forint értékben valósultak meg beruházások. Úgy vélte, lakosságarányosan elégedettek lehetnek ezzel az eredménnyel, a korábban ígért vállalásait igyekszik teljesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában