magyar falu program

2021.05.09. 11:30

Sikeres pályázatnak köszönhetően szépül tovább Pénzesgyőr

6 millió 400 ezer forint értékben közterület karbantartási eszközökkel gazdagodott a kis bakonyi falu, tájékoztatta lapunkat Véber Arnold polgármester.

Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

– Az eszköztárunk minőségben, életkorban is elavult volt. A pályázat keretében elnyert korszerű géppark – négykerék-meghajtású traktor hótolólappal és utánfutóval, ipari porszívó, magasnyomású mosó, motorfűrész, magassági ágvágó, lombfúvók, fűnyírók, motoros fűkaszák – jól szolgálja a település szépítését. A Magyar Falu program célja – a kisfalvak legyenek vonzóak minden lakója, de különösen a fiatalok számára – egybeesik a mi elképzeléseinkkel. Programelemei, ez a pályázat is, mindazokat a fontos dolgokat tartalmazzák, melyek szükségesek ahhoz, hogy a kistelepülések fejlődőképesek maradjanak, ez felemelő érzés – hangsúlyozta a faluvezető.

Az ünnepélyes átadáson balról Kovács Zoltán, Véber Arnold, Szautner János alpolgármester, Udvari Rudolf Fotó: Müller Anikó Hanga

Kovács Zoltán térségi országgyűlési képviselő az ünnepélyes átadáson az ötezer lélekszám alatti települések többágú fejlesztési lehetőségeiről szólt.

– Az infrastrukturális beruházások, járdák, utak építése, közösségi terek kialakítása mellett fontos a helyi kötődést, identitástudat növelését elősegítő támogatások. Ezt szolgálják a kommunális eszközök is, melyek több, egykor közmunkás, mára az elsődleges munkaerőpiacon elhelyezkedett dolgozó munkáját is kiváltják. A gyönyörű természeti környezetben fekvő bakonyi települések versenyképesek lehetnek a városokkal szemben, ha a vendéget tisztaság, esztétikus falukép fogadja.

A Magyar Falu program célja a városok és a kistelepülések közötti egyensúly megteremtése. Az ötezer lakos alatti település szinte mindegyike nyertes pályázatot mondhat magáénak. Az elmúlt két esztendőben évente közel hatszáz település pályázott sikeresen, mintegy 3 milliárdos keretösszegben, a mi körzetünkben közel negyven település volt nyertes – emelte ki Kovács Zoltán. 2021-ben is már megnyílt a felzárkóztatási és faluszépítő program a kistelepülések számára. A sikeres pályázat megvalósítását a Husqvarna Magyarország Kft. képviseletében Udvari Rudolf zirci vállalkozó segítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában