Sziporka

2021.05.03. 07:00

Tüskevári diákok sikere a matekversenyen

Két országos első és egy harmadik helyezést szereztek a tüskevári általános iskola diákjai a Sziporka országos matematikaversenyen.

Tisler Anna

A győztes diákok felkészítő tanárukkal Fotó: iskola

A második osztályosoknál Heck Balázs, a harmadikosoknál Simon Amira Renáta győzött, Árva-Góg Fanni harmadik helyezést ért el, tudtuk meg Mayerné Orbán Szilvia Erzsébet intézményvezetőtől. A másodikos Horváth Olivér negyedikként végzett.

Rajtuk kívül az ötödik osztályos Szalmási Hanga Emese és Szalmási Hunor Levente nevezett be a versenybe. A szervezők célja a matematikai logika és önálló feladatmegoldó képesség fejlesztése volt. A verseny három fordulóból és egy országos döntőből állt. A döntőt online formában április 16-án tartották. Az öt feladat megoldására 45 perc állt a tanulók rendelkezésére.

A győztes diákok felkészítő tanárukkal Fotó: iskola

A feladványok figyelmet, logikus gondolkodást és kreativitást igényeltek. A tanév során a tehetséggondozó matematikaórák keretében érdekes logikai feladatokkal és a korábbi évek feladatsorainak megoldásával készültek fel a tantárgy iránt érdeklődő diákok Budai Istvánné tanár segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában