kikötő

2021.06.01. 19:23

A Bahart elbontja a bódét a balatonalmádi mólón

Június 6-ig elbontják a balatonalmádi mólón elhelyezett bódét, június 7-tól visszaáll a személyhajózási forgalom Balatonalmádiban.

Balla Emőke

20210528 Balatonalmádi építkezés a kikötő mólóján Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az elmúlt napokban nagy felháborodást keltett Balatonalmádiban a mólóra épített pénztárépület (bódé). Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője támogatta, hogy az itt élők kérését vegyék figyelembe, ezért azonnali egyeztetést kezdeményezett a tulajdonos Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójával, a Bahart vezérigazgatójával és Balatonalmádi polgármesterével.

- Bízom benne, hogy a hajóforgalom is mielőbb megindul. Várjuk a szezont. Nekem az almádiak érdeke az első és ezt fogom képviselni – írta ki kedd délben közösségi oldalára.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A délutáni egyeztetés után Kontrát Károly elsőként lapunkat tájékoztatta. Elmondta, jelenleg is nagy a felháborodás a balatonalmádi lakosok körében, nem nyerte el a tetszésüket, hogy oda tették a pénztárépületet. Véleménye szerint a jövőben mind a Bahartnak, mind a balatonalmádi önkormányzatnak nagyobb figyelmet kell fordítani az ilyen ügyekre.

- Örömhír, hogy délután megegyezés született a Magyar Turisztikai Ügynökségen. A Bahart vállalta, hogy a hét végéig, június 6-ig elbontja a bódét, azt onnan elszállítja, június 7-től pedig visszaállítja a személyhajózási forgalmat a balatonalmádi kikötőben. A szennyvízátemelőt sem építik meg. Reméljük, hogy az ügy nyugvópontra jut és visszaáll az eredeti állapot.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A képviselő hozzátette, örül, hogy az ügyben közreműködhetett és kezdeményezhette a megoldást. Megköszönte a Magyar Turisztikai Ügynökségnek, a Bahartnak a rugalmasságot és azt, hogy ezt a megoldást az önkormányzattal egyeztetve megvalósították.

Az esetről korábban már beszámoltunk:

https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/molo-balaton-balatonalmadi-kepli-lajos-polgarmester-bode-4694473/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában