Rontják az utcaképet, foglalják a helyet

2021.06.17. 06:50

Begyűjtötték a veszprémi közterületeken hagyott autóroncsokat

Üzemképtelen autókat szállított el a közterület-felügyelet a megyeszékhely utcáiról szerdán.

Marton Attila

20210616 Veszprém a közterület-felügyelet elszállíttatja a roncsautókat az Őrház utcából Nagy János (fekete nadrág) és Nagy Richárd (sárga nadrág)autómentők Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

A közterületeken hagyott autóroncsok sok feladatot adnak az önkormányzatnak. Ezúttal három helyszínről – Ördög-árok, Őrház és Török Ignác utca – négy járművet szállított el a hatóság, mondta el Réfi Ferencné, a közterület-felügyeleti csoport vezetője.

Hozzátette, az autókat csak azután szállítják el, ha a tulajdonos a felszólítás ellenére sem viszi el a gépjárművét a közterületről. Az autót legfeljebb fél évig őrzik meg, ezután értékesítik vagy árverésre bocsátják. Ha időközben jelentkezik a tulajdonos, csak akkor kaphatja vissza az autóját, ha a hatóság szállítási és tárolási költségeit megtéríti, magyarázta Réfi Ferencné. Amennyiben valaki veszprémi közterületen hagyott, használaton kívüli autót észlel, a közterület-felügyeletnél tehet bejelentést róla.

Az Őrház utcából egy húsz év körüli Renault-t szállítottak el
Fotó: Penovác Károly

A roncsok elszállítását ezúttal középiskolás diákok is közelről figyelték, ugyanis a közterület-felügyeletnél szerdán szakmai gyakorlaton vett részt a Táncsics szakgimnázium rendészeti képzésében tanuló tizenhat 11. évfolyamos tanuló. A diákok négy csoportban vettek részt elméleti oktatáson, járőrszolgálaton, valamint a roncsautók elszállításával kapcsolatos feladatokat is megismerhették.

A hatóság az elszállítás minden lépését dokumentálja: így történt ez az Őrház utcában is, ahol egy nagyjából húszéves, francia kisautót emeltek a trélerre. A szerdán elszállított négy autóval együtt idén már 21 üzemképtelen járművet távolítottak el a veszprémi közterületekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában