Elismerték a pápai önvédelmi oktató munkáját

A Magyar Rendvédelmi Kar által alapított Rendvédelemért emlékéremmel jutalmazták Pintér Péter, a pápai Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület vezetőjének munkáját.

Polgár Bettina

Pintér Péter (jobbra) bemutatót tartott a tanultakból a Pápai Rendőrkapitányság munkatársaival

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Az emlékérem odaítélésére 2020-ban Szappan Csaba rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság korábbi vezetője tett javaslatot, amellyel Fellegi Norbert rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány is egyetértett. Az elismerést 2020 novemberében ítélték oda Pintér Péternek, azonban a járványhelyzet miatt 2021. június 11-én vehette át a díjat.

Az elismerés kapcsán Bauer Tibor rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője elmondta, Pintér Péter önvédelmi oktató tudásával, oktatói gyakorlatával évek óta hatékonyan segíti a kapitányság közterületi állományának intézkedéstaktikai felkészítését. – A gyakorlatok során nemcsak önvédelmi tanácsokkal, azok gyakorlati bemutatásával segíti munkánkat, hanem a megfelelő kommunikációra is felhívja a rendőri állomány figyelmét. Az egyes önvédelmi fogások begyakorlása mellett a szituációs gyakorlatok során tanácsaival, észrevételeivel segíti a rendőri állomány felkészítését – fejtette ki.

A rendőr alezredes hangsúlyozta, Pintér Péter az önvédelem terén szerzett tudásának átadásával jelentős segítséget nyújt a rendőri képzések során.

Pintér Péter (jobbra) bemutatót tartott a tanultakból a Pápai Rendőrkapitányság munkatársaival Fotó: Polgár Bettina/Napló

Pintér Péter úgy fogalmazott, rendkívül megtisztelő számára ez az elismerés. Mint mondta, 2011-ben indult a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület és a Pápai Rendőrkapitányság együttműködése, melynek célja az volt, hogy az egyesület hozzájáruljon az állomány képzéséhez. – Az egyesület a '90-es évek óta működik, 2010-től pedig a systema irányzatot is alkalmazzuk, amely kimondottan katonai közelharci képzésekre épül – tekintett vissza.

Kifejtette, az oktatások alosztályonként történnek havi rendszerességgel az egyesület termében, ahol rendőrségi instruktor is közreműködik. Emellett az oktatási alkalmakon kívül is nagyon jó a kapcsolat a Pápai Rendőrkapitánysággal, többek között bemutatókat, rendezvényeket is szervezett az egyesület, melyen képviseltették magukat az egyenruhások.

- A világ változik, és ez egyre nagyobb feladatot ró minden fegyveres területre – mutatott rá az önvédelmi oktató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában