Idén 43 fürdőhely kapott Kék Hullám Zászló minősítést

A Balatoni Szövetség legutóbbi ülésén elhangzottak szerint az idén Kék Hullám Zászló strandminősítésre minden korábbinál több, 43 stranddal neveztek a települések, strandüzemeltetők.

Tóth B. Zsuzsa

20210630 Csopak strand. Napló játék. iFotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A minősítés során a legtöbb pontszámot 2021-ben a csopaki községi strand kapta. A kiemelkedő eredményhez hozzájárultak a nagy, ingyenes parkoló a strand előtt, a strandon növényzetből kialakított árnyékolók, a gyerekbarát szolgáltatások és a mai igényeket kielégítő, kulturált vendéglátóhelyek is A Kék Hullám Zászló strandminősítést 2004 óta rendszeresen átadják, mint minden évben, most is voltak új jelentkezők, visszatérő pályázók, és az idei évben már három balatoni kemping strandja is megmérette magát.

A strandok szemléje során fontos szempont volt a járvány elleni védekezés, ezért az idei különdíjat a járványügyi védekezésben legfelkészültebb strandoknak adták.

Óriás vízi csúszda Csopakon. A községi strand a legmagasabb pontszámot érte el a megmérettetésen
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Idén újra egytől öt csillagig kaptak értékelést a strandok, a minősítés során a bizottság vizsgálta a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, az akadálymentesítés szintjét, a környezet állapotát, a játszóterek minőségét, árnyékoltságát. Figyelembe vették a sportolási lehetőségeket, a gyerekbarát szempontokat, a vendéglátóhelyek kínálatát.

A Veszprém Megyei Közgyűlés különdíja az örvényesi szabadstrandhoz került, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park díjazottja megyénkben a csopaki községi strand, a balatonfüredi Kisfaludy strand, a balatonfüredi Esterházy strand és a Zöld Hullám strand Balatonedericsen.

A balatonfüredi Kisfaludy strand árnyas játszótérrel várja a gyerekeket. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park ajándékcsomagját is elnyerték, mellyel azokat a strandokat jutalmazták, ahol kiemelt figyelmet fordítanak az élőhelyvédelemre és a zöldfelületekre
Fotó: Penovác Károly/Napló

Ötcsillagos minősítést megyénkben Balatonederics, Alsó­örs, Zánka, Szigliget, Ábrahámhegy és Csopak községi strandja, Balatonfüred Széchenyi strandfürdője, Badacsonytomaj Badacsony strandja, Balatonfüred Kisfaludy és Esterházy strandja, Balaton­akali Mandulavirág strandja és Balatonalmádi Wesselényi strandja kapott.

A fiatalok kedvence lehet a napenergiával működő okospad az ötcsillagos balatonalmádi Wesselényi strandon
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Négy csillagot érdemelt ki a balatonfűzfői Fövenyfürdő és a Tobruki strand, az örvényesi Legisly Beach, a balaton­udvari községi és a Fövenyesi strand, a révfülöpi Szigeti, Császtai és Napfény strand, a badacsonytomaji Városi Strand.

Az örök kedvencek, a vízbiciklik várják az utasokat Alsóörsön
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Három csillagot kapott a balatonalmádi Káptalanfüredi strand.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában