Javul az életminőség

2021.07.21. 17:30

Fontos útrekonstrukciók fejeződtek be, illetve indulnak Iszkázon

Megújult a felsőiszkázi templomtól Kiscsőszig vezető útszakasz, a fontos beruházást Kovács Zoltán országgyűlési képviselő ünnepélyes keretek között adta át tegnap.

Tisler Anna

Kovács Zoltán (középen) mutatja a térképen a megújult útszakaszt. Jobbról Kovács Norbert, Fekete János és Cseh József

Fotó: Tisler Anna

A 2,1 kilométer hosszúságú útszakaszt érintő beruházás 301 millió forintba került. A keddi átadáson részt Cseh József iszkázi és Kovács Norbert kiscsőszi polgármester.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A programhoz kapcsolódóan Veszprém megyében a 8413-as jelű, Iszkáz és Kiscsősz közötti összekötő út újult meg – közölte Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója.

Kovács Zoltán elmondta, hogy a TOP-os pályázatban a négy és az öt számjegyű utak felújítására vonatkozóan Veszprém megyében eddig 30, a jövőre tervezettel együtt pedig 40 kilométer szakasz újul meg, ezáltal számos település válik könnyebben megközelíthetővé.

Kovács Zoltán (középen) mutatja a térképen a megújult útszakaszt. Jobbról Kovács Norbert, Fekete János és Cseh József Fotó: Tisler Anna

A Magyar falu programban a településeket összekötő utak esetében összesen 300 kilométert újítottak meg mintegy 1200 milliárd forintból. Hazai forrásból a térségben a Nagyalásony és Dáka közötti út kap új burkolatot. A héten újabb átadást tartanak, ugyanis csütörtökön avatják fel ünnepélyes keretek között a Pápa és Veszprémvarsány közötti 5,1 kilométeres szakaszt. Zirc és Pénzesgyőr irányában is jelentős fejlesztés zajlott, valamint megújul a Pápa–Naggyimót–Béb útszakasz, továbbá az ország egyik legszebb helyén át vezető bakonybéli útnak a Gerence-völgynél fekvő része.

A 8-as és a sárvári út összekötésének megoldását is sokan sürgették az arrafelé közlekedők és a térség lakosai közül. A 8-as számú főútról Iszkázig vezető szakasz már elkészült. Csöglén a belterületi utak tavaly megújultak, a Kiscsősz és Csögle közötti útszakasz munkaterületét átadták, hamarosan kezdődik a beruházás, és a tervek szerint novemberben már használhatják is a közlekedők a három kilométeres szakaszt.

Cseh József hangsúlyozta, a jobb utak nemcsak a lakosok könnyebb, biztonságosabb közlekedését segítik, hanem jelentős életminőség-javító hatásuk is van, ugyanis baj esetén a mentő- vagy a tűzoltóautó is könnyebben meg tudja közelíteni a falvakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában