Megújult a padragkúti művelődési ház színházterme

Közel nyolcmillió forint összegből újult meg a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ Padragkúti Művelődés Házának színházterme.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A Civil Fórum Padragkútért Egyesület elnyert pályázatának köszönhetően megújult a színházterem villamos hálózata, a hang- és fénytechnika, a nyílászárók árnyékolása, új színpadi függönyöket vásároltak, valamint összecsukható asztalokat és székeket.

A színházterem ünnepélyes szalagátvágása előtt Schwartz Béla, Ajka polgármestere elmondta, hogy két év alatt negyvenmillió forintot költöttek a Padragkúti Művelődési Házra. Hozzátette, hogy a beruházás keretén belül megújult a büfé előtti előtér, a vécéblokk, a fűtési rendszer és a nagyterem. Úgy fogalmazott, hogy ez a színházterem most már színpadi előadásokra is alkalmas, így bejelentette, hogy a jövő évben új versenyre hívják a közösségeket, melynek célja és elnevezése a modern Ajka, ahol figyelembe veszik többek között azt is, hányan járnak színházba és hányan interneteznek.

Schwartz Béla, Ajka polgármestere és Róka József, a Civil Fórum Padragkútért Egyesület elnöke Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Róka József, a Civil Fórum Padragkútért Egyesület elnöke elmondta, hogy a padragi városrészben aktív közösségi életet élnek a civil szervezetek, és ezzel a közel nyolcmillió forint állami és európai uniós forrásból megvalósult beruházásnak köszönhetően minőségi otthont ad a civil szervezetek programjainak és az évtizedes kulturális és hagyományőrző csoportok színvonalasabb működésének, valamint a bányászkultúra szellemi és tárgyi öröksége megőrzésének. Bízik abban, hogy a helyi közösségek és civil szervezetek tovább erősödnek ennek eredményeképpen is.

Az ünnepi műsorban közreműködött Ramasz Lászlóné, Bíró Józsefné, továbbá Pozsonyi Csenge hegedűjátéka Vörös Jánosné zongorakíséretével, az Ajka-Padragkút Táncegyüttes, valamint az Orfeum Operett Musical Társulat emelte az ünnepi hangulatot a felújított teremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában