Dudari találkozójukon egymást szórakoztatták produkcióikkal az idősek

A III. Szenior Találkozó rendezési jogát a dudari önkormányzat nyerte el, 25 nyugdíjasklub tagjai kaptak rá meghívást. A program keretében az idősek táncos, zenés, humoros műsorokkal szórakoztatták egymást. Több mint húsz produkció követte egymást a színpadon.

Rimányi Zita

Több száz nyugdíjas gyűlt össze, mulatott együtt a dudari művelődési ház udvarán felállított sátorokban

Fotó: Rimányi Zita/Napló

- Annyi mosolygós arcot láthattam, már ezért megérte megrendezni az idei Szenior Találkozót, ahogy a korábbi alkalmakkor is Herenden és Kislődön. Sajnos az elmúlt másfél évben sok rendezvényt el kellett halasztani, pedig az idősek közösségeinek erejét is a személyes találkozások adják. A mostani program megszervezése már több hónapja elkezdődött, már annak folyamán érezhető volt a szeretet, ami áthatja ennek a korosztálynak a csoportjait. Igazi ünnep lehet így ez az esemény. Élettel töltik meg az idősek ezt a napot is, ahogy mindennapjainkat is, hálásak lehetünk nekik azért, hogy felnevelték utódaikat – mondta el köszöntőjében Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

Házigazdaként Dudar polgármestere, Tóth Edina Kitti arról beszélt, hogy aki még korábban nem járt településükön, remélhetőleg kedves emlékekkel tér haza. Számára szívmelengető, hogy a helyi életmódklub, amelynek főként idősebbek a tagjai, mennyi programot szervez. S a térségi találkozón is önkéntesmunkát vállaltak a falubeli nyugdíjasok más lakosokkal együtt. A faluvezető azt kívánta: mindenki úgy élje az életét, hogy a dudarihoz hasonló közösségekben megleli örömét. „Nevessük ki a problémákat! Éljük tartalmasan életünket, ki tudja, kinek mennyi adatik!” – fogalmazott Tóth Edina Kitti.

Több száz nyugdíjas gyűlt össze, mulatott együtt a dudari művelődési ház udvarán felállított sátorokban Fotó: Rimányi Zita/Napló

A kedélyes hangulatról ezen a vándorrendezvényen valóban maguk a résztvevők gondoskodtak. Főként kulturális programokkal. Emellett a helybeliek, a dudariak lángostésztát is dagasztottak, padokat rendeztek, hogy mindenki otthonosan érezhesse magát. Remélhetőleg jövőre újból megrendezhetik a szeniorok találkozóját a térség nyugdíjasklubjainak közreműködésével, részvételével, egy másik településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában