Petrozsényi fiatalok vendégeskedtek Várpalotán

Várpalota, illetve a megye nevezetességeit is megismerhették azok a Petrozsényből érkezett fiatal kézilabdázók, akik az elmúlt héten vendégeskedtek Várpalotán. Az erdélyi testvérváros sportiskolájának tanulóit Campanari-Talabér Márta polgármester is fogadta a városházán.

Szabó Péter Dániel

Campanari-Talabér Márta polgármester hangsúlyozta, hogy a sport fontos összekötő kapocs a nemzetek között

Fotó: Szabó Péter Dániel

A két testvérváros közel két évtizede tartó sikeres együttműködésnek köszönhetően mára hagyomány, hogy minden évben ellátogatnak egymás településeire a várpalotai és a petrozsényi fiatalok. Utóbbiak rendszeres szereplői voltak az egyik Várpalotán rendezett nemzetközi kézilabdakupának is. A pandémia miatt ezt most nem lehetett megrendezni, ám Várpalota polgármestere a városháza tanácstermében kiemelte: a nehézségek ellenére is bízik abban, hogy a települések közötti erős, összetartó kapcsolat sokáig fennmaradhat.

– A sport nagyon fontos összekötő kapocs a nemzetek között is, hiszen Petrozsényben alig öt százalékot tesz ki a város lakosságából a magyar közösség. Most is többségében román nemzetiségű fiatalokból áll a hozzánk érkezett csoport, s nagyon örülök neki, hogy velük is jó a kapcsolat, s jól érzik magukat Várpalotán. A ötszázaléknyi magyar miatt is fontos, hogy minden szinten jól működjön a kapcsolat a két város között. Szerencsére ez nemcsak civil, hanem önkormányzati szinten is így van, túlmutat a testvérvárosi kapcsolaton is – mondta el Campanari-Talabér Márta, majd hozzátette, a vendégek elismeréssel nyilatkoztak Várpalota és a térség fejlődéséről is.

Campanari-Talabér Márta polgármester hangsúlyozta, hogy a sport fontos összekötő kapocs a nemzetek között Fotó: Szabó Péter Dániel

A helyi és környékbeli nevezetességek megtekintése mellett természetesen a sportra is jutott bőven idő az elmúlt héten. A fiatal kézilabdások több mérkőzést is játszhattak. – Több találkozót is szerveztünk nekik Várpalotán és Veszprémben, hiszen fontosnak tartjuk, hogy sportos élményeket is szerezzenek – mondta el kérdésünkre Szoboszlay István, a várpalotai sportcsarnokot üzemeltető Palotasport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában