Átadták a megújult főteret

Ünnepélyesen birtokba vették a főteret a község lakosai szeptember 23-án. A közlekedést biztonságosabbá tevő projekt TOP pályázati forrásból valósult meg.

Tisler Anna

A beruházás költsége 60 millió forint volt. Konzorciumi partnerként a Veszprém megyei önkormányzat volt jelen. Grőber József polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a főtér felújítása egy átgondolt koncepció része, amelyhez kapcsolódva további fejlesztéseket terveznek. A TOP pályázat keretében újult meg az óvoda épülete, valamint jelenleg két, ilyen forrásból finanszírozott beruházás van folyamatban. A polgármester köszönetet mondott az előző képviselőtestület tagjainak, a beruházásokat még 2018-ban velük kezdték tervezni. Szerepel az elképzelések között kerékpársáv építése.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő kijelentette, a beruházás a közlekedés biztonságának javítása mellett a közösségi életre is hatással van, a főtér minden település központja, találkozási pont. Magyarpolányban a főtéren van az autóbusz váró, élelmiszerbolt, vendéglő, a közelben a művelődési ház.

Az elmúlt évek fejlesztéseiről szólva hozzátette, megújult az óvoda, a belterületi utak, a vízelvezető árkok, és turisztikai jellegű beruházások is zajlottak. Az elmúlt néhány évben csaknem 1 milliárd forint érkezett az alig másfél ezer lelkes községbe, amelyről méltán mondhatjuk, hogy Magyarország egyik ékköve. Europa Nostra díjat kapott 1993-ban. A beruházásokkal tovább csiszolhatjuk ezt az ékkövet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában