látványos földi és légi programok

2021.09.14. 20:00

Családi nap légi bemutatókkal a pápai repülőtéren

Családi napot tartottak a pápai katonai repülőtéren működő szervezetek az elmúlt hétvégén, mely során számos repülőeszköz légi bemutatót is tartott az összegyűlteknek.

Balogh Ákos

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az MH Pápa Bázisrepülőtér, a Nehéz Légiszállító Ezred, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda és a Boeing cég dolgozói és családtagjai gyűltek össze a repülőtéren, hogy együtt tekinthessék meg az egyébként zárt kapuk mögött működő repülőteret és egy látványos földi és légi programokkal tarkított hétvégén kapcsolódhassanak ki együtt a családok.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Megannyi statikus bemutató várta a katonacsaládokat, a repülőtér kiszolgáló eszközein túl, rendőrségi és veterán katonai járművek, egy eredeti MiG-21-es kabinjából kialakított repülőgép szimulátor az MH Légijármű Javítóüzem jóvoltából, pilótafelszerelések és fegyverek, a gyerekeket pedig többek között játszóház, ugrálóvár és arcfestés is. Látványos és mozgalmas bemutatókból sem volt hiány, a földön kutyás bemutató, a levegőben a Magyar Honvédség Mi-17-es, H145M helikopterei és a JAS-39 Gripen vadászrepülőgépe látványos bemutatókkal, ejtőernyős ugrással kápráztatta el a közönséget.

 

Az ünnepélyes zászlófelvonást követően a rendezvény nyitányaként Magasy Zsolt ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka köszöntötte a repülőtérre ellátogatókat. Beszédében kiemelte, milyen fontos feladat hárul a katonák családjaira, hiszen biztos háttér nélkül nem lehet elvégezni azt a magas színvonalú munkát, ami a repülőtéren naponta zajlik.

A családi nap egyik legkülönlegesebb programeleme pedig minden bizonnyal a C-17-es repülőgép fedélzetén átélt rövid repülőút lehetett a szerencsések számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában