Megszentelték a keresztet a megszépült zsófiapusztai temetőben

Keresztet szenteltek a helyi összefogással és önkormányzati támogatással megújult zsófiapusztai temetőben. A keresztet Kovács Mihály úrkúti plébános áldotta meg szombaton délelőtt.

Szijártó János

Kovács Mihály úrkúti plébános áldotta meg a zsófiapusztai temetőben felállított új keresztet szombaton délelőtt

Fotó: Szijártó János/Napló

Amint megtudtuk, a zsófiapusztai temető a római katolikus egyház tulajdona, ám az úrkúti önkormányzattal közösen működtetik. Az idei évre a Zsófiapusztáról elszármazottak segítségével sikerült a hely szelleméhez méltó környezetet kialakítani.

A munkálatokban részt vett az önkormányzat, egy helyi civil szervezet, Pető Vilmosné pedig jelentős adományt gyűjtött össze a felújításhoz. Ő külön köszönetet mondott a segítő szándékért az ünnepség végén. Az összefogásnak köszönhetően megújultak a növények, illetve tereprendezés is történt. A tönkrement régi kereszt helyett újat állítottak. A korpuszt a helytörténeti kutatásokat is végző Gasztonyi Erzsébet festette. A helyszínen több alkalommal is zajlott közös munka, amelyből Pető Vilmosné és rokonai jócskán kivették részüket, de Puskády Norbert úrkúti jegyző is segített.

Kovács Mihály úrkúti plébános áldotta meg a zsófiapusztai temetőben felállított új keresztet szombaton délelőtt Fotó: Szijártó János/Napló

Nyáron az önkormányzat alkalmazottai rendszeresen kaszálták a füvet, illetve elszállították az összegyűlt hulladékot is. Most szombaton a közös munka, az összefogás szép eredményét ünnepelték meg az új kereszt felszentelésével az érintettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában