Modern városok program

2021.09.17. 20:00

Megújulnak az utak a megyeszékhelyen

Jövő héten elkezdődik az első felújítás az ötmilliárd forintos belterületi útrekonstrukciós programból.

Marton Attila

20210917 Veszprém Festő utca. Veszprém belterületi közúthálózat fejlesztéseinek megvalósítása sajtótájékoztató. Porga Gyula polgármester. Óvádi péter Ogy. képviselő. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) aláhúzta, a Modern városok programját a veszprémiek írták: olyan elemek szerepelnek benne, amely régóta a helyiek vágyát képezte. Ilyen a közlekedésfejlesztés is: ezekben a hónapokban folyik a déli elkerülő fejlesztése, amelyhez a közlekedők türelmét kérte, és ebben a program kezdődik el ötmilliárd forintból a belterületi utak felújítása Veszprémben. Hozzátette, év végén adhatják át a 8-as út Litéri csomópont és Veszprém közötti szakaszát, és elkészül a 8-ast a 82-es úttal összekötő szakasz is.

Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) bejelentette, a belterületi útfelújítási program első eleme jövő héten kezdődik el a Festő utca megújításával. Hozzátette, a fejlesztési programnak három eleme van. A felújítások velejárója lesz több helyszínen az úttest alatt lévő közművek cseréje, az ezt érintő közbeszerzés a jövő héten zárul le. Az útfelújításoknak két csoportja lesz: az utak kisebb része teljes rekonstrukcióban újul meg (ezek építési engedélyhez kötöttek), míg a nagyfelületű útfelújításhoz nincs szükség építési engedélyre. Utóbbi munkákat a tervek szerint jövő év elején kezdik el, és az a város célja, hogy ezek a beruházások 2022 végére elkészüljenek. A polgármester emlékeztetett, a nagyfelületű útfelújítások keretében többek között megújulhatnak Veszprém bevezető útjai, a Cholnoky út, a József Attila utca, a Völgyhíd tér, a Cserepes utca, a völgyhíd, valamint a lakóövezeti utcák közül például a Kádártai, a Batthyány, a Viola vagy a Kígyó utca, valamint a településrészeken is megújulnak utak. Az útfelújítások miatt a közlekedők türelmét kérte Porga Gyula is.

Bázsa Botond önkormányzati képviselő, Porga Gyula, Ovádi Péter és Halmay Gábor Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az építési engedélyhez kötött felújítások – például a Festő utca megújítása, a Kemecse utcai parkoló építése, Kiskőrösi utca felújítása, József Attila utca csapadékvíz-elvezetésének beruházása – kivitelezése hosszabb időt vesz igénybe. Újságírói kérdésre elhangzott, a Jutasi és Kopácsi utca kereszteződésébe tervezett forgalom terveit elkészítik, de a kivitelezése nem ebből a csomagból történik majd.

Halmay Gábor önkormányzati képviselő arról beszélt, a helyiek várják már a felújítást. Megjegyezte, a Festő utcában működött egykoron a kékfestő műhely, és neves veszprémi családok laktak ezen a környéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában