Unokáink fája

2021.10.30. 20:00

Juhar csemetéket ültettek Márkón

Az Unokáink fája program keretében három juharfa csemetét ültettek el a településen a focipálya melletti szabadtéri sportparknál. A faluban folytatják majd a faültetéseket, amihez rendeltek már újabb 30 facsemetét.

Molnár Sándor

Az Unokáink fája programot Ovádi Péter finanszírozza, hogy ezzel is hozzá járuljon a települések szépítéséhez. A faültetéseknek emellett egy szimbolikus jelentése is van. Az országgyűlési képviselő célul tűzte ki, hogy a választókörzetében a polgármesterekkel és civil szervezetekkel karöltve, faültetésekkel is felhívják a figyelmet arra, hogy a jövőt tervezik.

– Mondják, hogy aki fát ültet az hisz a jövőben. Nagyon fontos az, hogy a választókörzetemben lévő kistelepüléseknek van jövője, látszik a fejlődésük. A fákat mindenhol megpróbáljuk közösségi tereken elhelyezni, hogy akik odamennek lássák azt, hogy ennek van egy mögöttes tartalma is. Örülök annak, hogy Márkón nagyon jó helyet találtunk, hiszen a sportpályát és a mellette lévő sportparkot is sokan használják, ezek a fák pedig hamarosan majd árnyékot adnak az ide látogatóknak – fogalmazott a képviselő, aki örülök annak, hogy Márkó egy nyitott település, legyen szó akár a környezetvédelemről, akár a település fejlesztéséről.

Hartmann Antal, Pataki Mihály a Német Nemzetiségi Önkormányzat Márkó elnöke és Ovádi Péter ültették el a facsemetéket

Hartmann Antal polgármester megjegyezte, hogy az Unokáink fája program egy nemes gesztus Ovádi Péter részéről, és nagy örömmel ültette el vele és Pataki Mihállyal közösen a három juharfát. A polgármester elújságolta azt is, hogy az Országos Fásítási Program keretében tavaly elültettek 30 fát a faluban, és rendeltek még 30 darab facsemetét. Az egyik utcában nem fejezték még be a faültetést, oda kerül még 20 csemete, és az új játszótér mellé is ültetnek fákat, hogy a gyerekek árnyékban játszhassanak a Héttornyos játszótéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában