Átadták a csopaki körforgalmat

Mintegy 483 millió forint kormányzati támogatásból, a kiemelt társadalmi igények programból megépült a körforgalom Csopaknál, amit hivatalosan november 17-én, szerdán adtak át. Elhangzott, kiépítésében a kormányzat, Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő, és a kivitelezést kísérő összefogás segített.

Kovács Erika

-Képviselői munkám egyik nagy sikerének értékelem, hogy létrejött ez a biztonságos körforgalom – fogalmazott Kontrát Károly. Az országgyűlési képviselő utalt a választókerületében megvalósult más beruházásokra is, mint például a 8-as főút Várpalotát elkerülő szakasza. Reményei szerint előbb-utóbb sor kerül a 71-es számú főút felújítására is. A mostani átadást örömmel nyugtázta, mely régi kívánsága volt a térségben közlekedőknek és mindenkinek, a csomópontban különösen nyáron volt hatalmas a forgalom. – A közlekedésbiztonság a legfontosabb közösségi érték, mondta, majd köszönettel szólt arról, hogy a kormányzat a csomópont kiépítését érintő javaslata mellé állt, majd nemzeti forrásból támogatta is. Aláhúzta a beruházásnál megvalósult térségi összefogást, illetve a közút, valamint a kivitelezők munkáját.

Az átadáson Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója kiemelte, a hatalmas forgalom miatt a régi kereszteződés balesetveszélyes és nagyon kritikus helyszíne volt a megye közlekedésének. A csomópontból ugyanis nagyon nehezen lehetett kikanyarodni, így folyamatosan torlódások alakultak ki. A munkálatok áprilistól október közepéig tartottak. A helyszínen áthelyezték és megújították a közműveket is, és kialakítottak gyalogátkelőhelyeket és a későbbiekben lehetőség lesz a kerékpárút „átvezetésére” is.

Ambrus Tibor csopaki polgármester felidézte, mintegy harmincéves tervük vált valóra a biztonságos körforgalommal, mely impozáns is egyben. A körforgalomból biztonságosan lehet kihajtani a 73-as útra, illetve Veszprém irányába, Lovasra, a 71-es számú főútra, és a jó minőségű, frissen aszfaltozott út köti össze Csopakot és Balatonfüred arácsi városrészét. Csopak a körforgalom parkosításáról is gondoskodik a későbbiekben.

-Nagyon fontosak egy térségben a közlekedési kapcsolatok, hangsúlyozta Bóka István, Balatonfüred polgármestere. Utalt a 71-es főút elkerülőjének megépítésére, a Veszprém körüli beruházásokra, a Balaton északi partjának vasút villamosítására. Utóbbit szerinte nagyon jó lenne Tapolcáig kiépíteni, de szerencsére már tervezés alatt áll a második ütem. A most átadott csomópont pedig kulturálttá teszi a közlekedést a térségben, mely nagy lépést jelent a biztonság érdekében. A polgármester reményei szerint folytatódnak a közúti és vasúti beruházások a Balatonnál, illetve a megyében is.

Friss hírek Veszprém Megyéből

A dosszié további cikkei

Friss hírek Veszprém Megyéből

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik