Összefogott a falu

2021.11.26. 19:02

Faültetés Tihanyban: fontosnak tartják a zöldterületeket

Őshonos fákat ültettek el Tihanyban, a faluba vezető kerékpárút mentén a minap, melyen Tósoki Imre polgármester is részt vett.

Kovács Erika

Tósoki Imre polgármester (piros pulóverben) az adományozó cégek képviselőivel ültette el a fákat Tihanyban, a faluba vezető kerékpárútnál

Forrás: Kovács Erika/Napló

Tósoki Imre polgármester a helyszínen elmondta, folytatták a tavasszal megkezdett faültetési programot, akkor a 10 millió Fa Alapítvány támogatásának köszönhetően 60 fát ültettek el a hajóállomás és a Gödrösi strand közötti kerékpárútnál. Ezúttal a település központjába vezető bicikliút mellett ültették el a növényeket a Magyar Közúthoz tartozó területen, így a munkáról egyeztettek a társasággal. 

 

Csak a faluban őshonos fajtákat telepítettek, így nyárfát, kőrisfát. Arról, hogy milyen fákat lehetett elültetni Tihanyban, egyeztettek a Balaton-felvidéki Nemzeti Park képviselőivel. 

 

A mostani munkálatokhoz két, Tihanyban működő cég adományozott összesen ötven fát, és képviselőik szintén részt vettek az ültetésben. Rajtuk kívül legalább félszáz ember, így a helyi civil szervezetek, a vállalkozók és a lakosság is dolgozott az út mentén.  

- Nagyon örülök annak, hogy így összefogott a falu, mert Tihanyban nagyon fontos az, hogy minél több és gondozott zöldterület legyen - fogalmazott Tósoki Imre, majd hozzátette, a fák ültetését, illetve a zöldterületek kialakítását a jövőben is folytatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában