Futva segítettek

2021.12.06. 13:00

Egy 14 éves kislány gyógyulásáért futottak Tapolcán

A járvány miatt idén a megszokottnál kevesebben vettek részt a Futva segítünk elnevezésű, jótékony célú futóversenyen, azonban a szervező Tapolcai Trappolók nem akarták kihagyni a lehetőséget, hogy támogassanak egy rászorulót és segítsenek a családsegítőknek.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Napló

Idén a 14 éves, veseátültetésre váró Kránicsz Zsanettnek segített a 83 induló, akik bármennyi kört futhattak a Malom-tó körül. Legtöbben három-négy alkalommal kerülték meg a város természeti csodáját a két fokos hideg, napos időben. A remek hangulatú megmérettetést közös bemelegítés előzte meg, majd külön rajtoltak a gyerekek és a felnőttek. Legtöbben mikulás sapkában, karácsonyi hangulatot idéző pulóverben futottak, de akadt, aki a kutyájával vágott neki a távnak. Érkeztek visszatérő nevezők Nagykanizsáról és Zalaegerszegről, újak Sopronból, Szombathelyről is, a legfiatalabb induló három éves volt.

Közel százan szaladták körbe a Malom-tavat a hagyományos Futva segítünk megmérettetésen szombaton
Forrás: Tóth B. Zsuzsa/ Napló

A gyűjtést követően 251 ezer forintot adtak át a szervezők Zsanett édesanyjának, de szokás szerint a helyi Családsegítő Szolgálat munkatársai sem mentek haza üres kézzel. Rengeteg tartós élelmiszer, gyermekruha, játék gyűlt össze a futók és a csak egyszerűen adakozók jóvoltából.

Címkék#Tapolca

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában