Karácsonyi mesevilág a gyerekek örömére

2021.12.24. 14:00

Karácsonyi fényárban úszik az az ajkai óvárosi Kossuth park

Az év leghosszabb éjszakáján, december 21-én gyulladtak ki először a fények a parkban.

Horváth László

Idén a világítás és az ünnepi dekoráció jelentős része is megújult az ajkai Kossuth parkban

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Azon a napon délelőtt öltöztették ünnepi díszbe a teret a Dorner Öntöde munkatársai. Dorner László alpolgármester, az Óváros és a Bányásztelep önkormányzati képviselője több mint egy évtizede karácsonyi rendezvényre hívja az érdeklődőket. A program a pandémia miatt tavaly és idén is elmaradt, de a teret feldíszítették. Dorner Lászlótól megtudtuk, hogy idén a világítás és az ünnepi dekoráció nagy része is megújult. 

A díszeket Ozorai Sándor alkotó és az öntöde munkatársai készítették. Idén is felállították a betlehemet, az adventi koszorút, a gyerekeket Mikulás-szánkó várja rénszarvasokkal. A meseházat manók őrzik. A gyerekeket modern és klasszikus mesefigurák, Bogyó és Babóca, Schrek, Grincs, Micimackó, Piroska és a farkas, Vízipók-csodapók, Tomas gőzmozdony és Pepa malac várja. A hangszórókból az ünnepi hangulathoz illő zene szól. A parkba már az első este sokan kilátogattak, főként kisgyermekesek. A park január 6-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában