Rászoruló gyerekeknek gyűjtöttek

2021.12.24. 13:00

Sikeres volt a Kozmutza Flóra Alapítvány javára szervezett karitatív akció

Dobos Márton, a Füge Fagyizóudvar és Kávéház vezetője adománygyűjtést szervezett a Kozmutza Flóra Alapítvány javára. Az adomány ünnepélyes átadását csütörtökön tartották a kávézóban.

Juhász-Léhi István

Az esemény végén Bernáth Ildikó köszönetként elismerő oklevelet adott át Dobos Mártonnak és Debreczeny Zoltánnak

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Bernáth Ildikó, a fogyatékkal élő gyermekeket támogató Kozmutza Flóra Alapítvány elnöke az átadáson elmondta, Dobos Márton mellett az adománygyűjtés másik jelentős szereplője Debreczeny Zoltán festőművész. Az alapítvány elnöke kiemelte, munkájukban a legfontosabb az, hogy minél többször szerezzenek vidám és boldog pillanatokat a gyerekeknek. 

Dobos Márton arról beszélt, hogy a nyár végén részt vettek egy tanszergyűjtésben, melynek során megismerkedett egy hölggyel, aki az alapítványt ajánlotta neki támogatásra. Hangsúlyozta azt is, nemcsak karácsonykor szeretnének segíteni, hanem egész évben azon lesznek, hogy valamilyen formában folyamatos segítséget nyújtsanak a rászorulóknak. 

Debreczeny Zoltán – aki a hónap elején állította ki műveit a kávézóban – elmondta, számára nem az első, és minden bizonnyal nem az utolsó jótékonysági akció a mostani. A Ki a kicsit című képet ajánlotta fel a Kozmutza Flóra Alapítvány javára, a legnagyobb közösségi oldalon lehetett rá licitálni. A licit 40 ezer forintról indult, és csütörtökre megduplázódott. Ezt követően a sajtótájékoztatón a művész felhívta telefonon a képet megvásárló Pogány Petrát, a vevő pedig százezer forintot mondott végösszegként. Ez az összeg a kávézó asztalán található üveggömbbe került csakúgy, mint a korábban magánszemélyektől kapott 40 ezer forint, valamint a kávézó vendégei által adományozott közel 40 ezer forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában