Fejlesztés

2021.12.14. 11:30

Tornaszobát kaptak az óvodás gyerekek Révfülöpön

A Magyar falu program keretében négymillió forintos támogatással és önerőből készült el az egykori tűzoltószertárból az óvodai tornaszoba az intézmény közelében. A létesítményt a napokban avatták fel.

Tóth B. Zsuzsa

Fenyvesi Zoltánnak Kondor Géza mutatta meg az új tornaszobát Fotó: önkormányzat

A négy település, Révfülöp, Ábrahámhegy, Salföld és Balatonrendes által fenntartott óvoda ünnepségén Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő elmondta, hogy jövőre ismét 70 milliárd forint állami támogatásra pályázhatnak a falvak, a pályázatokat várhatóan 2022 első munkanapjaiban kiírják. Az elbírálás a korábbi 120 nap helyett 90 nap lesz, hogy a támogatás minél előbb eljuthasson az érintettekhez. A rendelkezésre álló forrásokat akár több tízmilliárd forinttal kiegészítheti majd a kormányzat a pályázati igényeknek megfelelően. 


Az új tornaszobát a strand baba-mama helyiségeihez hasonlóan a helyi Csesznák Veronika dekorálta rajzaival. 


A képviselő megtekintette Kondor Géza polgármesterrel a Magyar falu program támogatásával közelmúltban elkészült szilárd útburkolatokat, felújításokat is. Jártak az ősz folyamán aszfaltozott Végmáli dűlőben, a Fürdő és a Szeder utcában, a Kökény utcában. Egy belügyminisztériumi pályázat 10 millió forintos támogatásának köszönhetően a Turista utca ugyancsak új burkolatot kapott. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában