"A karácsonyra mindenkinek szüksége van"

2021.12.23. 15:00

Ünnepvárás és értékelés a félszigeten

Tósoki Imre, Tihany polgármestere a mögöttünk álló év nehézségeiről is beszélt advent utolsó vasárnapján.

Kovács Erika

Tósoki Imre polgármester karján Lénával, a kisunokájával Kötél Ferenc lovásszal, lovardatulajdonossal, az egyik idei Pro Tihany-díjazottal gyújtotta meg az utolsó gyertyát az adventi koszorún

Forrás: Tihany Televízió/ Szabó Zsolt

Felidézte, ismét eltelt egy szinte hihetetlen, valószínűtlen eseményekkel teli év, amely akármilyen nehéz is volt, most már mindörökké a részünk lesz és emlékezni fogunk rá. Azt mondta, az ünnep fényei nem csak az utcai fényfüzérekkel, a házak díszeivel és a karácsonyfa gyertyáival oszlatják el a téli sötétséget, hanem belülről is világítanak. Sőt, nemcsak világítanak, hanem melegítenek is. 

– A karácsonyra mindenkinek szüksége van, mert az ünnep felemel és összeköt minket. Ilyenkor el tudunk szakadni a mindennapok nehézségeitől, bosszúságaitól, megérezzük a békét önmagunkban, hisszük, hogy vannak csodák. Elhisszük, hogy jönnek még jobb napok, lesznek szebb éveink. És ehhez még csoda sem kell, csak mi kellünk: az akaratunk, a munkánk, a közösségünk - fogalmazott a félsziget elöljárója, aki Kötél Ferenc lovásszal és lovardatulajdonossal, az egyik idei Pro Tihany-díjazottal gyújtotta meg az utolsó gyertyát az adventi koszorún. 

Ebből az alkalomból szép műsort adott a Tihanyi Népzeneoktatás és Tóth Szabina, a Balatoni Kultúra Egyesület elnöke. 

Tihanyban a karácsony előtti hetekben rendkívül gazdag programokkal ajándékozták meg az embereket, így fáklyás esti sétával, forraltbor-főző versennyel, mézeskalács-készítéssel. A Tihanyi Bencés Apátságban adventi áhítaton vehettek részt a hívek, ahol szentmisékkel, ünnepi koncertekkel is a várakozás és a karácsonyi készülődés hangulatát tették még meghittebbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában