Nem hátra

2021.12.04. 08:01

Veszprém előre megy az országgal

Magyarországnak előre kell mennie, nem pedig hátra - ezzel a címmel tartott pénteken sajtótájékoztatót Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője.

Juhász-Léhi István

Ovádi Péter országgyűlési képviselő

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Felidézte a Forbes magazinban a napokban megjelent kutatást, amiben azt vizsgálták, hogy egy-egy járásnak és megyeszékhelynek milyenek az életkörülményei. Veszprém nagyon előkelő helyen végzett - az első háromban - , amit szerinte az idősebb generációnak köszönhető. Azoknak, akik felépítették a város és a régió alapjait.

Ovádi Péter beszélt arról is, hogy a Kormány döntésének értelmében a 80 ezer forintos egyszeri nyugdíjprémium mellé a teljes 13. havi nyugdíj összegét biztosítják, amit jövő februárban folyósítanak. Ugyanakkor elhangzott, hogy munkaalapú társadalomban hisznek. A térség a munkanélküliség szempontjából szerencsés helyzetben van, és számos olyan intézkedés segíti a helyi vállalkozókat , amivel a pandémia idején is megtudták tartani a munkavállalókat, sőt, fejlesztésekre is futotta. Jó példa erre a a nemesvámosi MTD bezárása, ami félezer család megélhetését veszélyeztette. Megoldást találtak és az osztrák székhelyű Knapp állami támogatással a településen jövő januárban megkezdi a működését. 

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér, míg a szakmunkás minimálbér 260 ezer forint lesz. Ennek kapcsán kiemelte a Szakipark-beruházást is. Rámutatott: a minimálbér jövőre magasabb lesz, mint a 2010 előtt az átlagbér. Mindezek mellett a családok örülhetnek az SZJA-visszatérítésnek, ami 2 millió szülőt érint és összesen több, mint 600 milliárdos támogatást jelent. Ovádi Péter a fiatalok támogatása kapcsán kijelentette: a 25 év alatti munkavállalóknak jövőre nem kell nem kell SZJA-t fizetniük.

Az országgyűlési képviselő szerint a legjobb döntést hozták azzal is, hogy nem elnapolták, hanem fókuszban tartották a fejlesztéseket; más mellett elkészült az uszoda, a tornászgyakorló, a 8-as út fejlesztése tart, mint ahogy a város belterületi útjainak a megújítása is (utóbbi 5 milliárd forintból). Ugyanakkor a Magyar Falu Programból újabb milliárdokból jöttek létre fejlesztések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában