Hét helyen várják az érdeklődőket

2021.12.03. 15:03

Veszprém megyében is meghosszabbodik az oltási akció

A nagy sikerre való tekintettel december 12-ig meghosszabbította a kormány az oltási akciót, így a jövő héten is mindennap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa. Veszprém megyében 7 helyen várják majd az oltakozókat - írja közleményében a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

Forrás: MTI/Rosta Tibor

Forras: MTI/Rosta Tibor

Újabb egy héttel, december 12., vasárnapig meghosszabbítja a kormány az oltási akciót. Így a jövő héten is mindennap várják a kórházi oltóhelyek azokat, akik a koronavírus elleni vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisát szeretnék megkapni. A kórházak országszerte továbbra is megemelt oltási kapacitással vannak nyitva.

 

Veszprém megyében a következő hét kórházi oltóponton reggel 7-től este 7-ig várják az oltásra érkezőket:

  • Ajkán a Magyar Imre Kórházban;
  • Balatonfüreden az Állami Szívkórházban;
  • Farkasgyepűn a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézetben;
  • Pápán a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelőben;
  • Tapolcán a Deák Jenő Kórházban;
  • Veszprémben a Csolnoky Ferenc Kórházban;
  • valamint Zircen a Zirci Erzsébet Kórházban.

 

Erről a koronavirus.gov.hu ad tájékoztatást, ahol a kórházi oltóhelyek pontos listája is megtalálható.

 

Első és második körös, valamint a megerősítő harmadik oltásra továbbra is mind az ötféle elérhető vakcina rendelkezésre áll: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Aki már korábban regisztrált, az eeszt.gov.hu oldalon keresztül foglaljon időpontot, így elkerülheti az esetleges várakozást. Az időpontfoglalás nélkül érkezőket érkezési sorrendben oltják be.

 

Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az érkezők magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a regisztrációs lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot (utóbbi a harmadik oltás esetén is kell), amely szintén a koronavirus.gov.hu oldalon található, akárcsak a 12-17 évesek számára szükséges szülői hozzájáruló nyilatkozat, valamint minden, az oltással kapcsolatos információ.

 

Az első akcióhét november 22-i kezdete óta már több mint 1 millióan vették fel az első, második vagy a megerősítő harmadik oltást. Ez utóbbi azért kulcsfontosságú, mert a gyártók és az orvosok szerint is a második dózis felvétele után 4-6 hónappal csökken a szervezet védekezőképessége, ami a megerősítő oltással ismét 80-90 százalékra emeli a védettséget.

 

További információ: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/minden-fontos-az-oltasi-akciorol

Ezek is érdekelhetik