Fejlesztés

2022.01.13. 11:30

Megújult rendelő várja a kicsiket a Vilonyai úton

A Vilonyai úti gyermekorvosi rendelő felújításával a hatodik alapellátási intézmény újult meg a megyeszékhelyen néhány éven belül.

Marton Attila

Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) elmondta, a járvány alatt is megmutatkozott az egészségügyi dolgozók emberfeletti munkája, aminek egyik viszonzása, ha megújulhat az a környezet, amelyben dolgoznak. Örömét fejezte ki, hogy Veszprém jelentős támogatást kapott az egészségügyi felújításokra az utóbbi években. Megjegyezte, a városvezetéssel azon dolgoznak, hogy további intézmények újuljanak meg. 

 

Brányi Mária alpolgármester (Fidesz–KDNP) elmondta, az európai uniós Top programban hat helyszínen épültek vagy újultak meg rendelők az elmúlt években, a beruházássorozatot a Vilonyai úti gyermekorvosi rendelő felújítása zárja. Hozzátette, az infrastruktúra-fejlesztési csomagban 440 millió forintot használtak fel, amelyet közel 70 millió forint önkormányzati támogatással egészítettek ki. A beruházások révén a veszprémi egészségügyi alapellátási infrastruktúra több mint egyharmada megújulhatott. 

 

A Vilonyai úti gyermekorvosi rendelőt 46,5 millió forintból korszerűsítették, amelynek csaknem a negyede volt az önrész. Bognár Katalin gyermekorvos örömét fejezte ki a fejlesztés miatt, és köszönetet mondott érte. A beruházás során teljesen megújult a 120 négyzetméteres rendelő: újak a padlók, a falburkolatok, a nyílászárók, az elektromos hálózat és a gépészet, valamint szigetelték a rendelőt, továbbá új helyiséget is kialakítottak. A körzetbe ezer gyermek tartozik, a háziorvos a felújítás kezdete óta a szakrendelőben fogadja a pácienseket. A beruházás műszaki átadás-átvétele szerdán megkezdődött, a megújult helyiségbe várhatóan februárban költözhet vissza a rendelő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában