Közel négymilliós támogatás

2022.01.29. 13:00

Pályázati pénzből újulhat meg a zirci iskola egyik épületrésze

Két nyertes pályázatnak köszönhetően megújul a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola leromlott állagú egyik épületrésze, tájékoztatta lapunkat Hédl József, a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Müller Anikó Hanga

A régi épületrészre ráfér a megújítás, mutatja Burján István – balról – és Hédl József

Forrás: Müller Anikó Hanga

Szervezetük kétmilliót, az iskola egymillió 927 ezer forintot nyert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt pályázaton. Az oktatási intézmény a nyílászárók cseréjére, a nemzetiségi önkormányzat energetikai megtakarítást szolgáló hőszigetelésre pályázott. 

– A nemzetiségi önkormányzatnál végzett huszonhat éves munkásságom utolsó feladataként készítettem el a pályázatot. Mivel az iskolában német tagozatos osztályok is vannak, örömmel tettem, mint ahogy korábban a főépület vizesblokkja megújítása költségeinek előteremtésében is részt vállaltam – mondta el az elnök. 

A közel négymilliós pályázati támogatásból azt az épületszárnyat újítják meg, mely a sajátos nevelési igényű és a felzárkóztatást igénylő tanulók osztály-, ill. foglalkoztató terme. Leverik a málló vakolatot, kicserélik a nyílászárókat és elvégzik a külső falak hőszigetelését, újravakolását, az iskola többi épületszárnyával megegyező színezését.

– A munkálatokat az időjárás függvényében a közeljövőben megkezdjük, hogy a diákok az új tanévet a megújult iskolában kezdhessék. A munkák jelentős részét saját karbantartó munkatársunk végzi majd, szakemberek bevonásával, de ha a meglévő pénzösszeg nem fedezi a költségeket, számítunk a szülők és helyi vállalkozók összefogására, mint azt már néhányszor megtették – tette hozzá Burján István iskolaigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában