Iskola

2022.01.29. 11:00

Sítáborba indulnak az iparis diákok

A Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum fenntartója az Innovációs és Technológiai Minisztérium, amely egy kérvény után engedélyezte az iskola idei auszt­riai sítáborát.

Juhász-Léhi István

Forrás: pixabay.com

Kobán László igazgatóhelyettes, a sítábor vezetője elmondta, hogy természetesen az érvényben lévő járványügyi szabályok szigorú betartásával indulnak majd útnak és töltenek el nyolc napot az osztrák Klippitztörlben. 

 

– Csak azok a tanulók vehetnek részt a táborban, akik uniós védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Ugyanakkor Ausztriában a napokban hoztak egy rendeletet, mely szerint akiknek két oltásuk van, azoktól is kell egy friss PCR-teszt – mondta Kobán László. A gyerekek zöme három oltással bír, így nincs akadálya a sítábori részvételnek. A 46 fős csapat ma vág neki az útnak. 

 

– Lesznek kezdőink, azonban nemcsak nekem, hanem a kollégáimnak is van síoktatói képzettségük. Persze mára már vannak olyan diákjaink, akik jobban síelnek, mint én – mondta mosolyogva az igazgatóhelyettes. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában