Éjt nappallá téve dolgoznak

2022.02.19. 15:14

Az ápolókat köszöntötték Pápán

Február 19. a magyar ápolók napja, akiknek áldozatos munkájukért köszönetet mondott Kovács Zoltán országgyűlési képviselő.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Kovács Zoltán kiemelte, február 19-én született Kossuth Lajos testvére, Kossuth Zsuzsanna, aki a szabadságharcban megszervezte a hadikórházak és a szakszerű ápolás rendszerét. - Ezen a napon tisztelettel adózunk neki, és azoknak az ápolóknak, akik éjt nappallá téve gondoskodnak az egészségügyben és a szociális szférában az elesettekről, emberfeletti teljesítményt nyújtva, különösen a koronavírus-járvány idején – mondta. Hozzáfűzte, Magyarországon több mint 100 ezer ápoló dolgozik, és sokan közülük önkéntesként tevékenykednek.

Az országgyűlési képviselő szólt a pápai Gróf Esterházy Kórház és a szociális intézmények tekintetében végrehajtott milliárdos összegű fejlesztésekről, korszerűsítésekről, energiahatékonysági beruházásokról. Mint mondta, szeretnének erkölcsi elismerést biztosítani az ápolóknak, akiket emellett az utóbbi években fokozatos anyagi elismerésben is részesítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában