Emlékezzünk!

2022.02.06. 19:04

Tíz évvel ezelőtt "Hummerezték meg" a Balaton jegét

A balatonakarattyai strandnál ráment a Balaton jegére két Hummer H2 típusú amerikai terepjáró, majd beszakadt alattuk a jég hétfő este – állt a hivatalos jelentés a rendőrség oldalán még 2012-ben.

Horváth Virág

Éppen tíz évvel ezelőtt, 2012. február 6-án hajtott rá két Hummer a Balaton jegére, ami beszakadt.

A rendőrség szerint egyszerre ment a 10-12 centis jégre a két, egyenként háromtonnás kocsi. Egy balatoni vállalkozó szerint az egyik kocsi tulajdonosa azért hajtott a jégre, hogy segítsen valakinek, a rendőrség azonban csak a két terepjáróról tud. Az Origonak nyilatkozó vállalkozó szerint a kocsiknak semmi bajuk nem lett, pedig majdnem teljesen elmerültek a Balatonban - írta az origo.hu tíz évvel ezelőtt.  A vízi rendészet szerint egy felnőtt férfit mintegy nyolc centiméteres jégréteg bír el biztonságosan. Ehhez képest a két, egyenként háromtonnás terepjáró a 10-12 centiméteres jégre ment rá.

Forrás: automotor.hu

Szerencsére tragédia nem történt, ám a köztudatba beleégett a "hummerezés", rengeteg meme született akkoriban az esetről. 

Olvassa el korábbi cikkünket a vicces meme-kről és a "sárga tengeralattjáróról" >>

 

A birodalmi lépegetőket sem bírná el a Balaton jege  Forrás: vezess.hu

Talán átok ül az éppen aktuális "menő" autómárkákon, hiszen negyven évvel ezelőtt, szintén februárban Trabantokat nyelt el a jeges Balaton. 

1982. február 17-én a Zalai Hírlap korabeli száma arról tudósított, hogy a keszthelyi öbölben elnyelt egy Trabit a Balaton. Egy balatongyöröki férfi szó szerint a jégen indult horgászni: úgy vélte, gond nélkül be tud menni a kocsival a kiszemelt területig. Ez egy darabig ment is, de mintegy 350 méter után a jég beszakadt és elnyelte a kétüteműt. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de az autót csak kétnapos küzdelem után tudták kiemelni.

A fényképet 1970-ben Keszthely mellett készítette Várkonyi Péter, a Rádió és Televízió Újság fotósa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában