Támogatás a Fidelitastól

2022.02.16. 11:30

Kupakokkal segítettek a beteg pápai gyerekeknek

Újabb támogatást adtak át a Márton István utcában 2020 októberében a pápai Fidelitas-csoport kezdeményezésére létesített kupakgyűjtő szívben összegyűlt műanyag kupakok beváltásából.

Laskovics Márió

Schweighoffer Zita, az alapítvány kuratóriumi elnöke, Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Pozsgai Réka Fidelitas-csoportvezető a kupakgyűjtő szívnél

Forrás: Laskovics Márió/Napló

Közel ötvenezer forint gyűlt össze műanyag kupakokból a főleg mozgáskorlátozottakat segítő Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány javára.

A kupakgyűjtés eredményeként 2021 májusában az önkormányzat Egyesített Szociális Intézményét közel 30 ezer forinttal támogatták. 

Kovács Zoltán elmondta, a felhíváshoz sokan csatlakoztak, összesen huszonhat zsáknyi kupak gyűlt össze. – Két haszna volt az akciónak. Egyrészt az újrahasznosítás, a szemléletformálás, hogy ne az út szélén vagy a szemétben végezze a száz év alatt lebomló kupak, másrészt nemes célra fordíthatjuk az ebből befolyt pénzt – fogalmazott az országgyűlési képviselő, majd átnyújtotta az adományt Schweighoffer Zitának. 

A kedvezményezett alapítvány kuratóriumi elnöke köszönetet mondott mind­azoknak, akik kupakkal járultak hozzá a szép összeghez, melyet majd hasznosan használhat fel az alapítvány olyan beteg gyermekek gyógykezelésére, akikét a társadalombiztosítás vagy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nem fedezi. Korábban több alkalommal mozgáskorlátozott fiatalok gyógytornáját, 2018-ban tizenöt szociálisan hátrányos helyzetű látássérült kisgyermek szemüvegbeszerzését segítették. 

Pozsgai Rékától megtudtuk, a következő, a nyár végéig tartó kupakgyűjtéssel az újszülöttkori agykárosodást, mozgásszervi és idegrendszeri sérülést elszenvedő négyéves pápai kislány, Grób Korina családját támogatják, enyhítendő a mozgásfejlesztő terápiával kapcsolatos úti- és étkezési költségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában