Országos program

2022.03.17. 07:00

Két helyszínen húsz fát ültettek el a megyeszékhelyen

A faültetést a MOL Új Európa Alapítvány támogatta, partnerségben az Agrárminisztériummal, a Megyei Jogú Városok Szövetségével és az Országos Erdészeti Egyesülettel.

Marton Attila

Forrás: Penovác Károly/Napló

Brányi Mária alpolgármester (Fidesz–KDNP) elmondta, a VárosFa elnevezésű városfásítási program első ütemében tavasszal a megyeszékhelyeknek és a megyei jogú városoknak ajánlottak fel együttműködési lehetőséget, míg a második fázisban pályázhat minden olyan település, amelynek lakossága meghaladja a tízezret. Az alpolgármester reményét fejezte ki, hogy az ősszel esedékes fatelepítéshez minél többen csatlakoznak Veszprémben.

A Kolostorok és kertekben, valamint a Barátság parkban összesen húsz fát – tíz platánt, hét pusztai szilt és három nyírfát – ültettek el. A Barátság parki közösségi faültetésen részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP), Veszprém alpolgármesterei, Brányi Mária és Hegedűs Barbara, Ugron Ákos Gábor, a Verga Zrt. vezérigazgatója, valamint a Fidesz–KDNP több önkormányzati képviselője – Bázsa Botond, Csik Richárd, Halmay Gábor, Kovács Áron, Stigelmaier Józsefné –, továbbá az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség és a Fidelitas több helyi tagja is segédkezett a VKSZ Zrt. munkatársainak.

A programban tavasszal 500 fát, míg ősszel további 6500-at osztanak szét a települések zöldítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában