Infrastruktúra

2022.04.01. 20:00

Fejlesztések Balatonkenesén: 21. századi színvonal

Kormányzati forrásból megújult Balatonkenesén a belvárosi Táncsics utca útburkolata és járdája, hangzott el egyebek mellett a minapi átadáson.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

- Jó ütemben halad a kenesei körforgalom építése, mely a jövőben nagyban fogja segíteni a helyiek és az idelátogatók biztonságos közlekedését, fogalmazott Kontrát Károly. Az államtitkár és országgyűlési képviselő méltatta az önkormányzattal, a vezetéssel, a képviselőkkel és a helyeikkel fennálló együttműködést, illetve azt, hogy a településnek vannak céljai, bátran pályáznak például a Magyar falu program, illetve belügyminisztériumi kiírásokra.

Kontrát Károly országgyűlési képviselő, Jurcsó János, Balatonkenese polgármestere és Kocsis Jenő alpolgármester az átadáson
Forrás: Kovács Erika/Napló

Kiemelte az elmúlt négy évben történt fejlődést, ilyenek egyebek mellett az infrastruktúrát érintő beruházások, valamint a hagyományok és értékek megőrzésében meghatározó Iparosház létrehozása. Utóbbit Gróf Rudolf, a helyi városvédő egyesület alapítója, volt elnöke kezdeményezte. Jurcsó János polgármester köszönettel beszélt Kontrát Károly képviselő támogatásáról, mert segítségével nyerték el a pályázatokat, majd részletezte a mostani felújításokat. Eszerint belügyi forrásból megújult a Táncsics utca útburkolata a hídtól a Batthyány utcáig vezető szakaszon, mely érinti a Kálvin teret. Korszerűsödött a katolikus egyháztól a Széchenyi utca felé a járda burkolata is.

A 22 milliós beruházást 35 százalékos önerő mellett végezték el. -Ezzel a belváros újabb jó minőségű járdával gazdagodott, mely méltó a 21. századi Balatonkeneséhez, vélekedett a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában