Összefogás a tűz után

2022.04.05. 08:00

Közösen hozzák rendbe a tósoki templomot

Társadalmi munkában takarították ki a hívek a tósokberéndi templomot a február 5-én este történt tűzeset után. A munka kezdetén reggel 9 órakor Bakos Frigyes esperessel közösen imádkoztak, majd az atya megáldotta a munkát végzőket.

Tisler Anna

Kicsik és nagyok is segítettek a takarításban

Fotó: Gyarmati László

A munkára más városrészekből, de még Devecserből és Nemeshanyból is érkeztek segítők, akik gyermeke a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskolában tanul. A Rózsafüzér társulat tagjai pogácsával és üdítővel vendégelték meg a dolgozókat. 

A tűz után maradt törmelék eltakarítására délelőtt a férfiakat várták. Délután a hölgyek feladata volt az oltárok, szobrok, padok, székek portalanítása, lemosása, porszívózás, felmosás. A legjobban elszennyeződött rész a kórusfeljáró lépcső volt, melynek megtisztítását egy fiatalasszony vállalta magára. 

A szervező a Tósokberéndi Egyházközség vezetőségi tagja, Egervári László és felesége volt. Egervári László­nétól megtudtuk, hogy dél­előtt és délután szintén több mint harmincan segítettek. A nap folyamán ott volt az egyházközség vezetőségének és a katolikus iskola tanári karának csaknem az összes tagja, és a szervezők meglepetésére sok fiatal. Volt, aki nagy teljesítményű aggregátor kölcsönzésével, takarítószerek vagy eszközök felajánlásával támogatta őket. 

Nagycsütörtöktől a szentmi- sét már a templomban szeretnék tartani, így nagyhéten hét- főn és szerdán ismét számítanak a segítők részvételére. Szer- dán pakolnak vissza a közösségi házból, ahol a tűzesetet követően tartották a szentmisét. Egervári Lászlóné hozzátette, magánszemélyek és vállalkozók anyagi felajánlásai fogadására számlát nyitottak. 

A Padragi Bányász Férfikórus jótékonysági hangversenyt ad a Tó vendéglőben április 23-án, amely teljes bevételét felajánlják a megrongálódott szőnyegek és párnák cseréjére és javítására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában